5-granen 5-groente salade

5-granen 5-groente salade

Jemig, dit is dus echt een MEGA gezonde maaltijd…. gezonder kan bijna niet! Bommetje vol voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Hoe dan?

Nou, er zitten 5 soorten volkoren granen in en al die verschillende granen bevatten allemaal weer een andere combinatie van stofjes die goed voor ons zijn. Het tegelijkertijd eten van granen en sojabonen zijn een perfect combinatie als eiwitbron. Wij hebben er nog een klein beetje kalkoenfilet bij gegeten maar vegetarisch gezien is dit zonder kalkoen ook een zeer complete maaltijd!

Er zitten maar liefst 5 soorten groenten doorheen (hallo vitaminen en mineralen), allemaal rauw behalve de asperges zijn even kort gekookt. Als smaakmakers heb ik geroosterde sesamolie, geroosterde sesamzaadjes & hennepzaadjes toegevoegd. Echt lekker voor een mooie zonnige dag !

Het recept:

  • 1 zakje biologische 5-granen
  • 1 pakjes kalkoenfilet (hoeft niet perse)
  • halve bos groene asperges
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 middelgrote courgette
  • een paar bosuitjes
  • 1 doosje knapperige sojaboontjes
  • geroosterde sesamolie, geroosterde sesamzaadjes, hennepzaadjes & Sojasaus

Kook de granen gaar en spoel ze af met koud water, uit laten lekken. Bak de kalkoenfilet heel kort in 3 minuten gaar. Kook de groene asperges 5 minuutjes. Snij de overige groente zo klein mogelijk. Lekker de schil om de courgette laten zitten. Roer door de afgekoelde granen de zaadjes, olie en sojasaus en breng nog op smaak met wat peper. Doe alle groente erdoor en het is klaar. Heb je wat over doe dat dan in een glazen pot en gebruik het de volgende dag als lunch in een lekkere omelet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *