Glutenvrije appelmoescake

Dit is weer eens een recept zoals ik het graag zie want maar 5 ingrediënten!

Deze glutenvrije appelmoescake heb ik gemaakt met amandelmeel en kastanjemeel. Amandelmeel is tegenwoordig wel populair maar erg duur en kastanjemeel heb je ws. niet in je kast liggen. Daarvoor in de plaats kun je naast het amandelmeel ook boekweitmeel of teffmeel gebruiken. Enkel en alleen boekweit of teffmeel zou ik niet doen want dat wordt het eerder een soort brood.

Ik heb heel eigenwijs en onverstandig heel donkerbruine basterdsuiker gebruikt…. dus ja, er zit suiker in deze cake. Maar geloof mij maar, in elke zogenaamd gezonde cake zit een vorm van suiker anders zou het niet te (vr)eten zijn. Het maakt niet uit of dit uit dadels, kokosbloesemsuiker, honing of agave komt, in je lichaam is suiker gewoon suiker….punt. Maar wees vrij om te gebruiken wat jij wilt.  Misschien is voor jou alleen de appelmoes al voldoende. Hier volgt het recept!

Je hebt nodig:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram kastanje, boekweit of teffmeel
  • 200 gram bio appelmoes
  • 75 gram zoetigheid, ik heb dus donkerbruine basterdsuiker gebruikt
  • 3 eieren

Verwarm je oven voor op 180 graden. Klop de eieren los met de suiker en doe er daarna de appelmoes bij. Vervolgens in etappes het meel erdoor mixen. Vet een cake of taartvorm in en bak hem af in circa 50 minuten. Easy toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *