Spiritual Jeltje

Spiritual Jeltje

Soms voel je je gewoon kut en of klote. Ongewild, onbegrepen, onzeker, lusteloos enzovoort enzovoort. En daar voelen we ons dan weer schuldig over want er is toch eigenlijk geen reden om ons zo te voelen? We willen gewoon altijd happy zijn en vinden dat ook eigenlijk een vereiste van “het leven” , dus Plop!! weer een reden om je ellendig te voelen.

Schuldgevoel en schaamte zijn echt totaal nutteloze emoties (vind ik), sterker nog, ze belemmeren je in het doen wat je zelf wilt. Hoe vaak denk je niet…laat maar. Voor de goede vrede, om niet “gek” gevonden te worden whatever. Dat je hier last van hebt als je een puber bent, oke, vooruit maar als volwassen vrouw (of man) mag dat toch wel over zijn.
Dus, schaam je niet meer voor wie je bent, voel je niet meer schuldig voor de dingen die je wel of juist niet gedaan hebt. Hierdoor blijf je jezelf namelijk maar afvragen of je wel goed genoeg bent of dat je iets wel waard bent.

Let op: Jij bent volmaakt en precies zoals het de bedoeling is dat je bent op dit moment. Lopen dingen niet zoals je ze graag zou willen, bedenk dan toch dat:

ALLES GOED IS ZOALS HET NU IS.
NIETS BLIJFT ALTIJD HETZELFDE

Wees vrij en denk niet in beperkingen. Het is niet makkelijk om jezelf te laten zien want er is altijd een oordeel. Maar je kunt toch echt niet iemand anders zijn dan jezelf. We zijn allemaal continue op zoek naar bevestiging, zijn we wel mooi, slim, lief en gewild genoeg. Maar dat hoef je je niet langer af te vragen want je bent goed genoeg precies zoals je nu op dit moment bent. Jij bent heel belangrijk wist je dat? Net zo belangrijk als ieder ander die hier rondloopt.

Bedenk je maar eens: hoeveel vind jij iemand waard die net zo lief en aardig voor jou is als jij bent voor anderen? Als je zo iemand zou ontmoeten, zou je diegene dan waarderen? Ja toch?
Vergelijk je niet met een ander. Ontwikkel je eigen sterke punten en blokker jezelf niet. Het is niet de bedoeling dat je hetzelfde bent of doet als een ander, dat is die ander namelijk al. Jij hebt bepaalde eigenschappen meegekregen die alleen jij op jouw manier kunt inzetten. Doe dat dan ook, met liefde en respect en laat je door niets en niemand tegenhouden.

DOE HET, NU!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *