Amandelmeel rozijnen cake

Amandelmeel rozijnen cake

Als je enigszins gezond wilt kunnen snacken, is het handig als dit ook voor het grijpen ligt. Dit is echt een belangrijk punt als je gezond wilt gaan eten want dit vergt nu eenmaal een goede planning en voorbereiding. Ik heb laatst Naturel Amandelmeel besteld wat gemaakt is van amandelen met het bruine vlies er nog omheen. Zeer voedzaam! Het is een vrij simpel recept (hou ik van!) maar toch gewoon echt lekker! Wat heb je nodig:

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 geraspte appel
  • 125 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram kokosolie
  • flink wat kaneel
  • theelepel wijnsteenpoeder
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de appel en vermeng dit met de rozijnen en kaneel en roer het goed door elkaar. Smelt ondertussen zachtjes de roomboter en kokosolie bij elkaar in een steelpannetje. Zodra dit gesmolten is, kluts je hier de 2 eieren goed doorheen. Roer door het appelmengsel nu eerst het amandelmeel/wijnsteenpoeder en zout en daarna het ei/botermengsel. Deze cake blijft compact, hij wordt niet hoger.

Zonder schuldgevoel genieten!

 

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *