Vegetarische kip met bloemkoolrijst & aardbeien

Vegetarische kip met bloemkoolrijst & aardbeien

Bloemkoolrijst, ik vind ook dit weer een supercool verzinsel. Ik at nooit bloemkool want gekookt is het echt niet “my cup of tea” maar in de vorm van “rijst” smaakt het prima. Dat heb ik ook met bieten…gekookt: mhehhhh maar rauw in de smoothie: top! Ik vermoed dat ik in een vorig leven een konijn geweest ben.

We hadden vandaag aardbeien als toetje dus ik dacht, waarom doe ik er niet een paar doorheen? En het smaakte hartstikke lekker, net een subtiel fris zoete toevoeging. Hoe bedenk ik het toch weer hahaha. Ach, soms kom ik niet verder dan spitskoolsalade en broccolisoep en soms ben ik zomaar weer creatief. Maar goed, het recept voor 4 personen!

  • 2 bakjes vegetarische kip van de “vegetarische slager”
  • 1 grote bloemkool
  • 4 bosuitjes
  • een doosje mini groene asperges (blokjes rauwe courgette zou ook best kunnen)
  • 1 teentje knoflook
  • kokosolie, shoyu saus, ketjap, geroosterde sesamolie

Rasp de bloemkool fijn of slinger hem zoals ik heb gedaan door de keukenmachine. Bak in een koekenpan het teentje knoflook (in stukjes) en voeg daarna de stukjes nepkip toe en hussel dit net zolang tot er een mooi bruin laagje op komt.

Wok in een wok 😉 de bloemkoolrijst een beetje warm in wat geroosterde sesamolie. Doe de fijngesneden bosui en de asperges erbij en breng op smaak met shoyu en ketjap. Ik gebruik verder geen zout. Gewoon beetje licht opbakken. Als je de asperges te hard vindt, kun je ze ook eventjes in kokend heet water leggen. Zet het vuur uit, snij 6 aardbeien in kleine stukjes en doe dit door de bloemkoolrijst. Op borden scheppen en daarbovenop de vegetarische kip! Lekker!!!!

Uiteraard kun je nog meer groente toevoegen en mocht dit een te lichte maaltijd zijn, dan kun je door de bloemkoolrijst ook wat gewone rijst doen. Eet smakelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *