Hartige taart met Broccoli & Zalm

Hartige taart met Broccoli & Zalm

Broccoli is een heel gezonde groente en deze groente hoef je niet perse biologisch te kopen want er zitten in verhouding weinig pesticiden op. De hoeveelheid vitamine C die Broccoli bevat is uniek, verder zit het vol met antioxidanten (deze stofjes helpt je lichaam te ontdoen van gifstoffen). Het bevat ook een stof die de afbraak van kraakbeen tegengaat dus ook goed voor artrose patiënten en als klap op de vuurpijl is het ook behulpzaam bij je hormoonbalans. Dus best een goed idee om regelmatig te eten.

Ik gooi vaak rauwe broccoli door de smoothie of ik maak er soep van en eet dit met gerookte makreel. Deze combinatie met vette vis is ook een heel briljant idee! Dit keer is het een hartige taart geworden. Ik hou zelf van puur eten wat betekent dat ik graag duidelijk zie wat er op mijn bord ligt. Als een gerecht meer dan 10 ingrediënten bevat haak ik meestal af, ook een beetje omdat het dan teveel werk is ;-)). Het is niet zo’n heel origineel recept maar door de vette vis, feta en de eitjes een grote bron van goede vetzuren en eiwitten. As usual weer lekker makkelijk te maken!

  • pakje volkoren bladerdeeg
  • 2 stronkjes broccoli
  • 1 ui
  • 2 mootjes verse zalm
  • een pakje Feta op basis van schapen en geitenkaas
  • 4 biologische eieren
  • wat geraspte pittige kaas

Pak een grote taartvorm en vet deze goed in. Laat 6 plakken bladerdeeg ontdooien. Zodra deze wat zacht zijn bekleed je er de taartvorm mee en prik je er met een vork wat gaatjes in. Stoom de broccoli roosjes in 6 minuten gaar. Als de broccoli gaar is snij je deze in kleine roosjes en verdeel je deze over de taartvorm. Fruit het uitje in wat roomboter en doe dat erbij en brokkel de fetakaas er tussen en er over. Snij de zalm in dikke plakken en verdeel dit ook over de broccoli. Als laatste kluts je 4 eieren en giet je deze over de taart. Vouw de bladerdeeg randen ietsje naar binnen. Peper en kurkuma erover strooien en wat geraspte kaas. Nu kun je de taart in 35 minuten bakken op 200 graden.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *