Healthyjeltje’s No. 7, de definitie van gezondheid

Healthyjeltje’s No. 7, de definitie van gezondheid

Wanneer ben je nu gezond en wanneer niet? Je niet ziek voelen, wil niet zeggen dat je per definitie gezond bent. Tussen kerngezond zijn en ernstig ziek zitten een aantal stappen. Heel interessant!

Het biochemische aspect van gezondheid!


Gezondheid = een optimaal gereguleerde algemene stofwisseling

Stappen van gezond naar ziek:

Acute stadium: bij een lichte en acute aandoening moet het lichaam extra mechanismen in werking stellen om de gezondheid te herstellen. De 1e stoornissen treden op in de vorm van griep en verkoudheid.

Chronische stadium: de acute aandoening kan niet meer worden herstel, je wordt zieker en er ontstaan chronische aandoeningen.

Depositie: je lichaam raakt “vergiftigd” en de chronische aandoening zet zich vast.  Je lichaam kan de gifstoffen niet meer kwijtraken en worden opgeslagen in de weefsels.

Degeneratie: op de plek van de aandoening gaat je lichaam langzaam bezwijken.

Proliferatie: de gedegenereerde cellen gaan zich vermeerderen (tumor en uitzaaiingen). De kankercel probeert op zichzelf voort te leven.

Wat is de orthomoleculaire benadering van een gezond leefpatroon:

  • eet zo onbewerkt mogelijk
  • eet zo gevarieerd mogelijk
  • eet zo min mogelijk gifstoffen (koffie, suiker, zout & alcohol)
  • vermijd zoveel mogelijk schadelijke stoffen (bestrijdingsmiddel, zware metalen, chemische stoffen in beauty producten, zonnebank etc.)
  • drink 3x per dag een flink glas water maar niet de hele dag door
  • kauw goed, eet kleine maaltijden, ontspan en doe geregeld niks (niks=echt niks!)
  • neem de juiste voedingssupplementen om je lichaam te ondersteunen zoals een goede multi met voldoende mineralen en vitamine D, en een goed CBD product zie cbdjeltje.com
  • eet zoveel mogelijk biologisch

Je lichaam is tot veel in staat, is zelf genezend, herstellend en opbouwend maar feit is daar dat het in onze huidige maatschappij een steun nodig heeft. Dit door je door als basis goed voedsel te eten. Goed voedsel is vers, groeit (geen schimmel) en bederft na een tijdje. Dit kan gewoon met Hollandse producten, Hollandse groente en fruit! Niks geen gekkigheid voor nodig. Bij alles wat dit niet is heeft je lichaam een zware taak om het weer goed uit je lichaam te verwijderen. Denk daaraan voordat je iets in je mond stopt. Af en toe ongezond eten kan geen kwaad. Hou als standaard zoveel mogelijk de 80/20 regel aan. 80% voedend voedsel en 20% voor de lekker dan is het goed vol te houden!

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *