Pittige sperziebonen

Pittige Sperziebonen

Het Healthyjeltje CBD Dieet geeft voor 3 weken koolhydraat arme recepten! En hier komt er 1tje van ūüôā

Koolhydraatarm is op het moment populair en tegelijkertijd wordt het door zogenaamde deskundigen de grond in geboord. Ik vind dat altijd jammer en onnodig. Koolhydraatarm betekent niets minder dan gewoon wat minder koolhydraten eten uit brood, aardappelen, pasta, rijst en zoetigheid, voedingsmiddelen die je heel goed kunt vervangen.  Bijvoorbeeld door koolhydraatarm brood en heel veel groente en fruit!

Natuurlijk kun je door gewoon minder kilo calorie√ęn te eten ook afvallen echter het is een stuk moeilijker en niet per definitie gezonder. Lekkere trek en de vaak enorme behoefte om te snacken komt veelal voort doordat je een sterk schommelende bloedsuikerspiegel hebt. De gevolgen daarvan kun je bijna niet met discipline tegenhouden, je lichaam blijft namelijk vragen om snelle suikers. Minder snelle koolhydraten eten vermindert dit enorm.¬†

 

De CBD die je erbij inneemt ondersteunt onder andere (CBD doet nl. nog veel meer!) dit proces nog eens, het verbetert de suikerstofwisseling en zorgt daardoor voor een normale bloedsuikerspiegel. Wil je meer weten over het Healthyjeltje CBD dieet, klik dan op deze foto.

 

Maar dan nu het recept! Je kunt dit gerecht lekker eten met vlees, vis, kip of iets vegetarisch. Wat heb je nodig:

  • 250 gram sperziebonen (voor 1 persoon)
  • 1 lente ui
  • 20 gram roomboter
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 mespuntje sambal
  • 50 ml gezeefde tomaten
  • 50 ml kippenbouillon
  • 4 eetlepels creme fraiche
  • 50 gram pittig geraspte kaas

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een ovenschaaltje in. Maak de sperziebonen schoon, snij de lente-ui fijn en bak beiden in de roomboter. Pers de knoflookteen erboven uit. Roer vervolgens de bouillon, gezeefde tomaten en de sambal erdoor en laat het 10 minuten pruttelen. Schep daarna de groente in het ovenschaaltje en kook de bouillon nog even op en schenk het daarna ook in het schaaltje. Kluts de cr√®me fraiche dun en giet over de bonen en als laatste geraspte kaas eroverheen! 10 minuutjes in de oven en de pittige sperziebonen zijn klaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *