Sterke vrouwen

Nothing is more dangerous (and attractive) than a woman who is focussed and unimpressed. 

Ja, we waaien hier op deze pagina van smoothies, vitaminepillen naar sterke vrouwen😄 Mijn moeder zei tegen mijn zus en mij op haar sterfbed dat wij het prima zouden gaan redden zonder haar omdat wij hele sterke vrouwen zijn. Dat heb ik driedubbel in mijn oren geknoopt en nog altijd steun aan. Dus ik hou van sterke vrouwen.

Maar wat is sterk? In mijn ogen niet dat je niet mag huilen of je zwakheden mag tonen, juist niet. Sterk is in mijn ogen dat je authentiek bent, dat je respectvol handelt vanuit je eigen gevoel en overtuiging in elke situatie en wie je ook tegenover je hebt. Dat je je gedrag niet aanpast aan hoe een ander tegen jou doet maar doet hoe jij zelf vind dat je moet handelen. Dat je je gevoel (wanneer het de situatie dient) uitspreekt, eerlijk bent en de kwestie niet alleen vanuit je eigen oogpunt bekijkt maar ook vanuit die van een ander. Dat je het leven neemt zoals het komt, er geen oordeel over geeft of er een verhaal omheen verzint en toch je eigen grenzen bewaakt. Dat je ten alle tijde beseft (en dit is een lastige!) dat je aan het eind altijd zelf bepaalt hoe jij je ergens onder voelt. Niets of niemand kan jou een rotgevoel geven tenzij je dat zelf toelaat. Natuurlijk is het niet leuk als iemand onaardig tegen je doet, je negeert of nog veel erger, je in een afschuwelijk pijnlijke periode terechtkomt. Maar dan nog bepaal jezelf in hoeverre jou dit in een neerwaardse spiraal naar beneden trekt. 

In deze periode waarin ik er nu alleen voor sta (voel ik me ook weleens heel kut, heus hoor, en ik weet het wel leuk te vertellen maar het gaat niet altijd zo) maar toch, ik loop niet meer weg voor rottige gevoelens. Vaak ga ik even liggen en denk kom maar op💪🏼 En zodra je dat doet is het meestal weer voorbij en voel ik een soort power over mezelf heenkomen….heerlijk. Nou, dat wou ik ff kwijt 😆

Topfoto trouwens he!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *