Salade met vijgen, aardbei & fourme D’ambert

Salade met vijgen, aardbei & fourme D’ambert

Ik overdrijf niet (best vaak wel, maar nu niet) maar dit is weer sinds maanden het meest heerlijke wat ik heb gegeten. Vorige keer was het bij een salade met een compote van mango en daarbij ossenhaaspuntjes dat ik bijna niet goed werd van verrukkelijkheid en deze keer gewoon weer bij een salade! En zo simpel!!

Omdat ik gezond eten zo belangrijk vind en heus goed kan koken maar er mijzelf de tijd vaak niet voor gun, komt het erop neer dat wij thuis eigenlijk helemaal niet zo lekker eten. Nou! Jeetje! Dat realiseerde ik mij toen ik afgelopen zaterdag bij mijn knappe lieve buurvrouw aan tafel zat en deze geweldige salade voorgeschoteld kreeg met daarna nog verse mosselen. Toen dacht ik, ik ga nu wat beter voor mezelf zorgen qua avondeten.

Buurvrouw & buurman hebben gewoon een vijgenboom in de tuin staan die elk jaar verse vijgen geeft. Dat is toch geweldig en nu mocht ik zelf wat vijgen plukken. Al bij de vijgenboom aangekomen kreeg ik wel direct associaties met iets anders waar ook heel veel zaadjes in zitten…. De boom hing gewoon vol, wat een geluk! Heb jij geen vijgenboom (die kans is best groot) of buren met een vijgenboom, je kunt ze nu ook volop krijgen in de winkel.

Vijgen kun je ook gewoon zo uit het handje eten of er jam of compote van maken. Het is een goede bron van kalium, een mineraal belangrijk bij de bloeddruk. Als je veel zout eet dan krijg je makkelijk een tekort aan kalium wat weer kan leiden tot een hoge bloeddruk. Vijgen bevatten ook veel vezels plus een unieke combinatie van magnesium, calcium en vitamine K (super voor de botten). Als laatste bevat het nog veel ijzer en omega 3- en 6 vetzuren. Het suikergehalte in een gedroogde vijg is hoger dan die in een verse.

Het recept (van de buurvrouw):

  • veldsla
  • verse vijgen
  • aardbeien
  • kaas forum d’ambert (heerlijk zacht van smaak!)
  • goede olijfolie
  • ahornsiroop
  • eventueel pijnboompitjes

Leg de sla op een bord. Was de vijgen en snij ze in middelgrote stukjes, snij de aardbeien iets kleiner en brokkel de kaas erover. Klein beetje siroop en iets meer olijfolie eroverheen. En als laatste de pijnboompitten. Als hoofdgerecht aten wij verse mosselen, ook zo lekker…. En het was ook nog eens heel gezellig, zomaar weer een nieuw mooi mens in mijn leven <3

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *