De Menstruatiecup oftewel La Coupe menstruelle

De Menstruatiecup oftewel La Coupe menstruelle

Als man wil je dit, denk ik, niet lezen. punt.

Denk je op je 45pluste nou weleens een keer van die rotmenstruatie af te zijn…. Nee hoor! Ik kan er nog net als vroeger bijna de klok op gelijk zetten, elke maand weer. Ik ben “het” nooit heel erg en de klachten eromheen zijn sinds ik de CBD Active Puur gebruik ook zeer te overzien op 1 vreetdag na en een paar dagen waarbij ik sterk de behoefte voel iedereen in mijn omgeving even te vragen of ze mij nog wel leuk, lief en/of lekker vinden. Meestal kan ik dit bedwingen maar helaas niet altijd…. Maar goed, daar is allemaal best mee te leven.

Nu was ik deze week zomaar tampons vergeten en ik zat op mijn werk!! Meestal ligt er nog wel ergens 1 in mijn tas die wanneer ik het NIET wil op een toonbank rolt terwijl ik bijvoorbeeld mijn portemonnee probeer te pakken bij de sleutelboer…. maar als je er 1tje echt nodig hebt…..nergens te vinden! Ik ben even te rade gegaan bij mijn vrouwelijke collega’s maar die hadden ze ook niet mee of ze gebruikte de menstruatiecup..huh?! Ach ja, daar had ik natuurlijk weleens van gehoord maar nog nooit uitgeprobeerd. Nu wel! Hahaha. Ja, en daar wil ik dan even een blogje over schrijven.

De OrganiCup die ik heb gekocht ligt gewoon bij Het Kruidvat. Je hebt formaat A (nog niet bevallen) en formaat B (al wel bevallen). Ik koos dus voor B. Ben je al 3 keer bevallen dan hebben ze geen formaat C of D.  Thuis moet De Cup even gesteriliseerd worden door deze 5 minuten te koken in water. Nou en toen was het moment daar.

Allereerst, ik vind het best een stug ding, hij voelt niet lekker zacht aan.  Voordat je hem “inbrengt” kun je hem op een aantal manieren in elkaar vouwen. Zie het filmpje. Ik dacht, jeetje hoe krijg ik dat naar binnen, maar het is gelukt. Als het goed is, floept De Cup eenmaal binnen aangekomen, open en zuigt zich vacuüm op je baarmoedermond. Wat mij direct een beetje beangstigde want hoe krijg ik hem/haar er weer uit!!! Dat open floepen gebeurde bij mij voor mijn gevoel niet en om dat zeker te weten merk je toch dat er weinig bewegingsruimte is daar op die plek. Ik dacht dus, ik merk het straks wel en ging de hond uitlaten.

Ik weet niet of jij dit ook zou hebben maar ik was er niet helemaal gerust op of ik De Cup er wel weer uit zou krijgen dus  dat ben ik een uur later maar uit gaan proberen. Er zit een tuutje aan maar daar kun je niet als bij een tampon aan trekken (lees: vacuüm=au!). Je moet dus even “naar binnen” gaan met duim & wijsvinger en vervolgens knijpen onderaan de cup zodat de vacuüm losgaat en dan eruit halen zonder dat je de inhoud verliest. Hier kan ik kort over zijn, dat is even oefenen.

Ik ga het morgenochtend weer proberen en doe het dan meteen onder de douche, dat lijkt me een stuk makkelijker. Ik ben er best enthousiast over eigenlijk. Ik gebruikte al organic Tampons want op deze plek wil je geen gevaarlijke stoffen hebben maar dit lijkt mij wat dat betreft nog beter want deze OrganiCup bevat geen kunstmatige kleurstoffen etc. Als hij goed zit dan heb je er ook geen omkijken naar en zal hij niet lekken. Alleen als je heel heftig menstrueert dan zul je hem wat vaker moeten legen. Hij kost € 21,95 wat uiteindelijk natuurlijk heel voordelig is als je de rest van je leven geen andere lapjes etc. meer hoeft te kopen!

Veel succes ermee!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *