Powerzwetsen

Powerzwetsen

Ik heb de laatste tijd nogal vaak de behoefte om stukjes te schrijven over “het leven”. Dat komt vast omdat ik single ben. Als je in een langdurige relatie zit dan bevind je je meestal in een soort symbiose, een bubbel, een situatie waarbij 2 mensen zich zoveel mogelijk aan elkaar hebben aangepast, taken zijn verdeeld en zo kabbelt het leven zich voort. Daar is niks mis mee. Maar als je dus single bent dan verandert dat compleet, alles voelt ineens anders aan, je komt dingen van jezelf tegen (positief en negatief), moet allemaal nieuwe keuzes maken over dingen waar je nog nooit eerder voor hebt gestaan, er wordt anders naar je gekeken, er verandert echt een hele hoop! Niet alleen in praktische zin maar ook juist in je hoofd en je gevoel en daar kun je je niet op voorbereiden.

Dat ik hier meer over post wekt verschillende reacties op. Voor vrouwen, veelal in dezelfde situatie, is er vaak herkenning of opbeurende teksten (maar ik ben allesbehalve zielig!)  en mannen vinden het maar raar (die pleurt ook alles op Facebook!) en vragen zich af of het wel goed met me gaat…in priveberichtjes. Voor mij is dit een heel mooie periode ondanks de onzekerheden. Ik hou er niet van als het leven voortkabbelt, weet ik inmiddels, er moet veel gebeuren. Dat zal ooit wel weer overwaaien maar nu ben ik aan het uitvinden wat er verder gaat gebeuren. In een relatie denk je soms dat je het niet alleen kunt, dat je je partner echt nodig hebt, maar dat is een schijnveiligheid. Juist als je dingen alleen doet maakt dat je een enorm kracht gaat voelen, wat overigens ook prima in een relatie kan.

Treed lekker naar buiten, heb schijt aan wat anderen denken, doe raar, gebruik wat je in je hebt en hou je niet in, nooit! Voor wie? Als het maar met de beste intentie is en je er niemand kwaad mee doet. Ieder mens beschikt over zoveel power, we zijn gewoon allemaal UNIEK, er loopt nergens nog eentje van jou rond! Denk eens wat vaker Fuck You! (of fuck me… 😉 met een vette glimlach, dat wel!

Mijn leven is gevuld met puinhoop, superleuke momenten, enorm slome saaiheid, worstelingen, vloeiende bewegingen en het is allemaal prima! Alles verandert continue en niets blijft hetzelfde. Dood gaan we allemaal en om jouw leven het best te leven, oefen je om flexibel te zijn en vind jezelf vooral de leukste…. Play the game!

Tot de volgende zwets!

Foto: gemaakt door Guido Bosland

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *