Let’s talk about CBD

Ik dacht dat inmiddels wel iedereen weet wat CBD is maar als ik op de kennis van mijn Tinder dates af moet gaan dan is het nog teleurstellend gesteld met de beschikbare know-how of het ligt aan mijn mannenkennis, dat kan natuurlijk ook. 

Maar nu even serieus. 

Wat is CBD, wat zit er in die flesjes en waarom zou je het nemen? Ik ga het je hier in het kort vertellen!

CBD wordt gemaakt van de Hennepplant oftewel cannabis sativa genaamd. De hennepplant is echt letterlijk een Gods Geschenk, maar echt! Zowel het zaad, de vezels uit de plant, de houtachtige delen en last but certainly not least de werkzame stoffen zoals onder andere CBD zijn echt van onschatbare waarde. 

Het zaad is rijk aan zeer goede vetzuren en zit heel hoog in aminozuren (eiwitten). Dat kun je maar van weinig ander voedingsmiddel zeggen. Er kan olie uit geperst worden maar de (gepelde) zaadjes op zich zijn ook heerlijk om te eten door de yoghurt of salade en je haalt het gewoon bij Deen of de AH. 

De CBD oliën van CBDjeltje wordt allemaal gedragen door hennepolie.

De vezels en de houtachtige delen van de hennepplant worden gebruikt in de industrie voor touw, textiel, papier en canvas en nog veel meer. De toepassing is eindeloos. Het is dus een heel breed inzetbare grondstof en heel dankbaar want Hennep groeit bijna overal ter wereld

Maar nu de CBD die uit de hennepplant gehaald wordt. Hoe zit dat dan en waarom werkt het zo goed? Dit komt door ons endocannabinoiden-systeem (endo=lichaamseigen) waar wij als mens over beschikken. Dit systeem regelt alle basisprocessen in ons lichaam. Het zorgt ervoor dat alles in balans blijft zoals onze hormonen, zuurtegraad, bloedsuikerspiegel etc. etc. 

Het doel hiervan is een toestand creëren waarbij al onze lichaamsfuncties in evenwicht en wij als mens dus gezond zijn. Fytocannabinoiden (fyto=plant) zijn stoffen die van nature in de cannabisplant voorkomen maar dus ook in ons lichaam! Deze veroorzaken positieve reacties op onze lichaamscellen en dan vooral die in de hersenen en ruggenwervelkolom (centrale zenuwstelsel). Het mooie is dat ons lichaam deze stoffen als “eigen” herkent wat verklaart waarom CBD voor zoveel aandoeningen inzetbaar is zonder bijwerkingen. 

En dan nu dit, want die vraag krijg ik ook heel vaak. Wordt je van CBDolie high of stoned? NEE! De stof die dit veroorzaakt, genaamd THC is in zo’n lage dosering aanwezig (minder dan 0,05%) dat je daar niets van merkt. Dat is ook de reden waarom CBD in Nederland gewoon verkocht mag worden. Het is dus allerminst een product waar je bang voor moet zijn, integendeel……omarm het!!

Er zijn veel soorten CBD te koop en helaas zijn ze niet allemaal goed. Dat heeft te maken met het basisproduct, de plant! en hoe deze verwerkt wordt. Dit luistert nauw. Worden er bestrijdingsmiddelen gebruikt, op welk moment wordt de plant geoogst, wat word er van de plant gebruikt en hoe wordt alles verwerkt. De producent die de producten maakt die CBDjeltje verkoopt wil graag dicht bij de natuur blijven. Dit betekent dat hij:

-de beste biologische planten gebruikt

-het hele plantmateriaal gebruikt

-het verwerkingsproces zo natuurlijk mogelijk houdt 

Op deze manier krijg je een puur product waar alle werkzame stoffen die de plant biedt aanwezig zijn wat de onderlinge werking versterkt. In een goede CBDolie zit namelijk niet alleen maar CBD maar ook CBG, CBDA etc. en terpenen. Dit zijn net zo goed belangrijke stoffen. Het is niet voor niets dat de plant deze in zijn geheel aanbiedt, dan kun je ze maar beter ook gebruiken toch!?

Hoeveel druppels of pompjes je nodig hebt per dag en in welke vorm (olie of in water oplosbaar) dat hangt af van waar je het voor wilt gebruiken. Laat je daarover goed informeren! Het beste is om daar persoonlijk advies over in te winnen, meteen een goede graadmeter! Kun je goed advies krijgen bij de (web)winkel waar je het wilt halen en zijn ze makkelijk te bereiken? Weet de verkoopster in de winkel goed waar ze het over heeft? Dat is belangrijk! Voor een goed en eerlijk product hoef je jezelf als verkoper nl. niet te verbergen maar beschik je over de juiste kennis.

Waar kun je CBD zoal voor inzetten? 

CBD zal je hoogstwaarschijnlijk niet genezen van een ernstige ziekte, maar het kan de kwaliteit van je leven vaak wel verbeteren. Om te beginnen zorgt het ervoor dat je je rustig, relaxt en positief voelt en dat is al heel fijn! 

Verder helpt het bij goed slapen, bij (chronische) pijn haalt het vaak de scherpe kanten eraf. Het is ontstekingsremmend. Bij PMS en overgangsklachten kan het zeker verlichting geven. Bij ernstige spierkrampen kan het helpen of bij schade aan het ruggenmerg door de ziekte multiple sclerose. Verder is bewezen dat het helpt bij epilepsie en ADHD bij kinderen. Ook bij darmziekten kan het de darmen rustiger houden en door een in water oplosbare CBD te inhaleren via een nebulizer kan het verlichting geven bij longziekten en astma.

De lijst is eigenlijk eindeloos en omdat CBD niet of nauwelijks bijwerkingen geeft is het altijd de moeite waard om het uit te proberen. Vaak kun je na 1 flesje al merken of het je helpt. 

Gebruik je medicijnen, informeer dan even je arts. Het kan namelijk de werking van medicatie versterken en in sommige gevallen kan dit gevaarlijk zijn. 

Wil jij graag weten of het voor jou iets kan zijn, stuur mij dan een app op 06-54946943 of stuur een mail naar info@cbdjeltje.com. Ik probeer altijd heel snel (binnen een aantal uur) te reageren. 

Bestellen kun je op https://cbdjeltje.com


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *