Ff janken is goed

Onder de naam Healthyjeltje schrijf ik stukjes op mijn site en post ik vanalles en nog wat over mijzelf in relatie tot gezondheid. Je gezondheid is natuurlijk een heel breed gebied en dat is voor mij heel leuk want dat geeft mij de mogelijkheid het overal over te hebben en niet alleen maar over gluten en E-nummers.

Ik volg zelf ook veel mensen en ik vind het fijn om leuke en mooie dingen tegen te komen. Er is al genoeg ellende op de wereld. Dus als het er op Insta lekker fluffy & Vrolijk uitziet ookal is het maar schijn, kan mij niet schelen, ik word er blij van. Dat is mijn doel ook. Dat als iemand mijn stukjes leest er een glimlach op je gezicht verschijnt, that’s it.

Ik krijg in mijn praktijk veel mensen over de vloer en meestal zijn die op dat moment niet zo blij. (kleine noot: Dat waren ze al, dat komt niet door mij). En dan zeggen die mensen geregeld; ja en dan zie ik jou om 07:00 in de ochtend terwijl ik nog lig te kwijlen in mijn bed, zo fresh & fruity voorbij komen op Facebook en dan denk ik dat wil ik ook! En dan zeg ik; Ja, dat snap ik maar ik lig ook best vaak te janken hoor, languit op de grond.

Ik ben een gelukkig mens, heb niet veel te klagen maar het leven gaat ook bij mij zeer geregeld niet zoals ik bedacht had en dan kan ik zomaar overvallen worden door verdriet om het leven en de liefde. En als ik dan alleen ben dan ga ik op de grond liggen, steek een kaars aan, zet mijn “Speciale Gevoelige Liedjes Lijst” op Spotify aan en ga dan even een potje liggen huilen.

Meestal krijg ik tussendoor een tennisbal van mijn hond tegen mijn hoofd aan geduwd, zo van, als je toch niks beters te doen hebt, gooi deze dan even. Maar daar moet ik dan alweer om lachen, zo erg is het dus….niet. Ik vind “je klote voelen” bij het leven horen dus daar neem ik dan ook de tijd voor. Echt iedereen voelt zich geregeld verdrietig, niet gezien, alleen & ellendig. En dat is niet leuk maar wel ok, dat kun je beter niet weg duwen en je hoeft ook niet te denken dat je dit niet mag voelen omdat er eigenlijk niks ergs aan de hand is. Persoonlijke ellende kun je niet vergelijken. De ene mens heeft het nu eenmaal veel zwaarder te verduren dan de ander maar dat maakt niet dat je niet ook in janken uit mag barsten als je een fles groentesmoothie staat te schudden maar de dop zat er niet goed op.

Dus, lekker veel lachen en soms flink grienen dat is volgens mij heel gezond. Alles goed voelen, je lijf en je hoofd en zo, en af en toe even van die quotes lezen op Pinterest dat je bij 95% denkt, ja dat heb ik ook! Nou gewoon dat dus, dat is heel normaal.

Doei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *