SINGLE LIVE EXPERIENCE

Dezelfde rok, iets ander shirtje, geen Frans maar Nederlands zand maar vooral een compleet ander leven.

Tussen de 1e en 2e foto zit zeker 5 jaar verschil, ik werd altijd zo vrolijk van deze foto, heb ‘m vaak gebruikt vandaar vandaag een remake op het strand van Wijk aan Zee. Zoals je kunt zien was ik toen heel blij en nu ben ik dat gelukkig nog steeds. Life is what you make of it!

Ik noem mijzelf vaak een zondagskind. Ik geloof dat mijn eigen vader dat ook van mij vindt 🙂 Dit wil niet zeggen dat ik nooit ellende op mijn pad heb gehad, integendeel. Ziekte, overlijden van een veel te dierbare, werkloosheid, scheiding (2x), liefdesverdriet (100000x), angsten, altijd het gevoel hebben dat je er niet mag zijn, nou noem maar op. Eigenlijk alles wat een gemiddeld mens meemaakt, ik veer alleen altijd vrij snel weer op. En dat is een zegen maar zeker geen verdienste want ik weet dat dat voor lang niet iedereen goed te doen is.

Sinds ruim een jaar ga ik als “single” door het leven. Toen dat er aan zat te komen heb ik doodsangsten uitgestaan. Als je bijna 30 jaar lang op iemand kan steunen en ineens houdt dat op. Ik had een heel lieve, knappe, slimme man waar ik mij heel fijn bij voelde en die heel goed voor mij zorgde. In die fase van mijn leven met kleine kinderen was ik echt heel gelukkig en genoot ik ook van mijn leven zoals dat toen was. Veiligheid, geborgenheid, regelmaat, rust, alles wat heel goed past bij een jong gezin. Het bleek voor mij alleen niet voldoende voor de jaren die nog gaan komen.

En dan wordt het doorgezet, je gaat apart verder. En nu moet ik dus alles zelf doen 🙂 Maar echt alles! De tuin (bleh), het fixen van de achterklep van mijn auto die “out of the blue” ineens niet meer opengaat, alleen op vakantie gaan met het vliegtuig met vliegangst, alleen de snelweg op (vond ik ook zoooooo eng), alleen zorgen voor voldoende inkomen, alleen thuiskomen in een leeg huis, en last but not least….zelf zwarte spinnen uit huis verwijderen. Maar ik vind het zo fijn!!!! Het is een enorm rijk gevoel als je gewoon op jezelf kunt vertrouwen. Dat je weet dat je ook zonder levenspartner gelukkig kunt zijn. Natuurlijk ben ik niet alleen, ik heb mijn kiddo’s, vader, zus en de beste vriendinnen die je je maar kunt wensen. Alleen is dus maar betrekkelijk want eenzaam kun je je zeker ook voelen binnen een relatie. Dus voor iedereen die hier gewild of ongewild voor staat…. jij kunt het ook en het heeft zeker ook voordelen!

Zelf mijn muren volplakken met wat ik wil maar toch niet en dan vervolgens balen dat je het dubbelzijdig plakband niet meer van je vers gestucte muren afkrijgt. Maar niemand die pissig wordt 🙂 Als je kinderen er niet zijn, niet hoeven koken, een gebakken ei volstaat ook. Wel thuiskomen na een avond uit of gewoon niet of wel en met wie je maar wilt. Alles is ineens OPEN en VRIJ……je kunt gewoon doen wat JIJ wilt!!!!

Het enige waar ik mij een beetje op verkeken heb is het hele dating gebeuren. Dat was een enorme les en nog steeds… Ik had eigenlijk in het begin al het gevoel dat ik niet voorbestemd ben om van de ene lange relatie meteen de volgende te beginnen hoewel ik dat toch ook wel een beetje hoopte. Nee, dit blijkt een heel grote rollercoaster, maar meestal wel een leuke. Het mannetje ontmoet vrouwtje en ze worden verliefd en gaan samen een leven leiden, mwah….zo blijkt het in de praktijk niet meer te gaan bij de gemiddelde vrijgezelle 40plusser. Het levert soms zulke bijzondere situaties op dat ik inmiddels al 3x aan “een boek” begonnen ben. Het is continue aftasten en communiceren en vooral steeds bij jezelf blijven, wat wil ik, wat voelt goed en hoever laat ik dit gaan. Ik geloof nog steeds dat iedereen hoopt op die mooie liefde maar dat is gewoon verdomd lastig vinden.

Maar ook hierin is het fijn om te merken hoe sterk je kunt zijn. Vervallen van dat kloterige liefdesverdriet in spannende dates, heel veel interessante gesprekken, liefde en warmte krijgen van eigenlijk een nog volslagen onbekende maar ook weer heel snel onderuit geschopt worden. En dan sta je gewoon weer op en geniet je weer even van de simpele dingen. Een koffietje doen met een vriendin, een leuke reactie op mijn blog, mijn hond die weer iets grappigs doet, mijn jongens waar ik zoveel liefde voor voel maar ook van iemand die op straat ff tegen me glimlacht. Soms heb ik dagen vol superleuke uitjes en soms zit ik de hele dag in huis chocola, chips weggespoeld met kersenbier te vreten. That’s my fucking lovely life!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *