Afschakelen

Het is zo fijn dat deze pagina Healthyjeltje heet! Met gezondheid kun je zo heerlijk veel kanten op want het slaat zeker niet alleen op voeding. Mocht je je lichaam dagelijks volgooien met chiazaad, bietjes, amandelmelk & tofoe plus 6x per week een afmatsessie bij een of andere zweetclub maar je ondertussen een stresslevel hebt dat skyhigh gaat dan nog is er een hoop vooruit gang te boeken.

Want ondanks al deze “gezonde” bezigheden voel je je waarschijnlijk evengoed niet relaxt maar opgejaagd en gestresst. Ik schrijf er niet veel over maar alles wat te maken heeft met energie/spirit/mind/engeltjes whatever, geef het een naampje neemt een grote plaats in in mijn leven. De ene periode wat meer dan de ander maar ik voel het direct wanneer ik het te vaak vergeet. Het 1 kan namelijk niet zonder het ander. Ik doe niet aan mediteren want dan leg ik mezelf weer iets op wat ik “moet” doen, ik noem het gewoon afschakelen. Let maar eens op hoe je de hele dag in je hoofd zit. Je bent maar aan het denken over wat was en wat nog komen gaat en het heeft beiden zo weinig zin. Het enig moment waarop je leeft is nu. Yep! Afschakelen dus…. En hoe doe je dat dan?

Je zet een ontspannend muziekje op. Ik vind het heel fijn als iemand met een mooie stem mij begeleidt, tegen me praat. Michelle Vergeer van Intrinsik waar ik veel van heb geleerd kan dat heel fijn maar zij wil niet elke dag naast mij op een kleedje liggen (beetje jammer!) Dus ik heb nu een ander via Spotify, Mei-Lan Maurits, Soul Code Transmissions. Het enige dat je hoeft te doen is lekker op de grond gaan liggen op een lekker zacht en warm kleed. Ga niet op bed of op de bank want dat is net iets te comfortabel en dan val je in slaap. Zet Mei-Lan aan en luister naar haar. Het is niet erg als je gedachten steeds afdwalen, dat gebeurt nu eenmaal. Dit moment is even voor jezelf zonder oordeel over goed of slecht. Haal diep adem naar je buik en probeer je lichaam te voelen. Voel hoe je schouders lekker los voelen op de grond net alsof je heerlijk ontspannen achterover mag hangen. Maak je lichaam heel zwaar, je hoofd, je lekkere billen en je benen. Mocht je jezelf weer verliezen in een boodschappenlijstje of een conflict of irritatie, ga dan weer terug naar je lichaam en voel en/of luister weer….

Als je dit een paar keer per week doet, dan geef je je geest ook wat rust….. en…dat….is….heel….fijn 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *