Uitleg Groene Smoothies

Uitleg Groene Smoothies

Uitleg Groene Smoothies. Degenen die mij al een tijdje volgen weten dat ik dol ben op Groente Smoothies. Zeker op Facebook post ik vaak plaatjes en filmpjes van mijn gevulde blender. Ik word er dan ook veel op aangesproken, wat ik heel leuk vind! Maar mensen staan daarbij ook vaak allerlei argumenten (excuses) op te noemen waarom ze er zelf niet aan beginnen…zoals:

  • het ziet er niet zo smakelijk uit
  • het smaakt vast nog viezer dan het eruit ziet
  • het zit bomvol suikers
  • je krijgt er luie darmen van
  • het is hartstikke duur
  • het is veel te veel werk
  • kan ik het wel bewaren

Voordat ik verder ga, wil ik duidelijk maken dat je helemaal zelf moet weten wat je wel of niet doet of eet of drinkt of dat je wel sport of niet of dat je altijd ontbijt met wit brood met hagelslag. Ik blijf tegelijkertijd super enthousiast over mijn groene smoothie vitaminebommen, dus bovengenoemde 6 klachten zal ik even toelichten….

ja het ziet er inderdaad smerig uit. Wat je er ook voor vrolijks aan fruit in doet, het eindigt altijd in een groene of bruine drap. We zijn niet gewend om iets groens te drinken, maar het went echt…heb je die pot pindakaas al eens goed bekeken? Giet je smoothie gewoon in een vrolijke beker!

Het is echt lekker! Je gebruikt meestal groenten die geen overheersende smaak hebben zoals komkommer, bladgroenten (andijvie, postelijn, spinazie, raapstelen) en bijvoorbeeld venkel. Door het toevoegen van fruit en avocado wordt het uiteindelijk romig en zoet. Met kaneel en gember krijgt het wat meer pit.

Het bevat inderdaad vruchtensuikers maar door de aanwezige vezels en vetten (avocado!) kan je lichaam er prima mee overweg. Daarbij hebben we suikers nodig en die kun je dan toch beter binnen krijgen door middel van een groente smoothie dan een reep chocola.

Je darmen gaan er niet van in winterslaap. Bij een smoothie scheid je NIET het sap van de vezels, je eet het hele product alleen maak je het drinkbaar. Het spijsverteringsproces begint in je mond, dus een beetje kauwen is raadzaam en dat kun je gemakkelijker maken door wat hennepzaadjes toe te voegen. Zeker als je een citroen of zoals ik vitamine C poeder toevoegt, kun je de smoothie prima 1,5 dag bewaren in een afgesloten glazen fles.

De ingrediënten kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Voor mijn foto’s gebruik ik vaak duur fruit zoals frambozen en aardbeien, dat smoelt wat lekkerder op de foto. Maar dat hoeft echt niet! Een appel, peer, kiwi of sinaasappel volstaat ook prima. Ik ben een voorstander van biologische producten maar dat hoeft niet perse. Je kunt beter veel bespoten groente en fruit eten dan helemaal geen groente en fruit! Avocado’s zijn niet goedkoop maar mijn inziens onmisbaar. (Aldi, Lidl of in de aanbieding kopen en dan preppen!!!).

Lijkt deze smoothie met verse munt je ook lekker, klik dan op de foto voor het recept!

verse munt

Als je gewend bent om elke dag een kant en klaar maaltijd in de magnetron te schuiven dan kan ik me heel goed voorstellen dat je een smoothie maken enorm veel werk vindt. Ik maak ze meestal s’avonds voor 2 dagen en bewaar ze in de koelkast in 2 glazen literflessen. Tip: was je groente meteen na aankoop en mik alles in je groentela (op een bodem van keukenpapier) en het is klaar voor gebruik!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *