Bodypositivity

Kijk eens naar dit filmpje. Wat zie je en wat voor gevoel krijg je erbij?

Ik word er echt enorm blij van, kan er wel 10 keer naar kijken 🙂 De muziek, de bewegingen, de stralende gezichten…wat een power! Hey sister you look fabulous! Uplifting power van de ene vrouw naar de andere, hoe mooi om te zien en dat allemaal in 14 seconden!

“bodypositivity”….. een term die we hopelijk steeds vaker gaan zien.

Nu ben ik zelf een paar weken geleden begonnen met afvallen (laaaaaaangzaaaaaaam) en zag ik gisteren bovenstaand filmpje voorbij komen op Insta. Toen dacht ik wel even ….. waarom Daan? Maar goed, dat terzijde. Ik weet waarbij ik mezelf lekker voel. Dat heeft niet zoveel met uiterlijkheid te maken want geen hond die het ziet of ik nu 5 kilo zwaarder of lichter ben. IK voel me gewoon prettiger als ik wat soepeler ben. Het gaat erom waar JIJ je prettig bij voelt. Als je wat zwaarder bent en je vind dat zelf eigenlijk wel lekker, je functioneert er goed bij, laat het dan zo. Ga niet aan de lijn omdat de buitenwereld dat van jou verwacht.

Op social media merk ik ook dat er meer respect komt voor een volle lichaam en een natuurlijke gezicht. Ook bij het ouder worden. Volgens mij gaat plastische chirurgie, fillers en botox bij jonge vrouwen over niet al te lange tijd ook helemaal uit zijn. Hoe kan het dat je op je 20/30ste al aan jezelf laat sleutelen, als je op je allermooist bent? Puur, kleurrijk, authentiek… Hoe wil jij jezelf het allerliefst presenteren zonder aan de verwachtingen van anderen te voldoen?

Plastische chirurgie, het is heel mooi dat het er is in veel andere gevallen. Ik ben als partner onderdeel geworden van het platform proudboobs.nl, voor vrouwen met borstkanker. Als dat in je leven komt, dan krijgt het belang van je uiterlijk ineens een heel andere wending. Dan is het geen veranderen wat is, maar proberen te herstellen wat was. Jouw lijf, het is zo bijzonder, wees er dankbaar en lief voor, echt! Mijn verhaal als partner op proudboobs.nl gaat over wat CBD olie kan bijdragen. Verder is het gewoon een heel mooie site geworden, ik hoop dat je even een kijkje neemt.

De vrouwen in het filmpje hierboven hebben natuurlijk een mooi kleurtje (dat mag ik toch wel zeggen…) en eerlijk is eerlijk, dan staan een hoop dingen mooier dan als je wit, bleek & vlekkerig bent. Desalniettemin valt er van iedereen iets leuks te maken. Het gaat er om dat je jezelf als waardig ziet. Alsof je een uniek bijzonder object bent dat je met zorg behandelt en er zo mooi mogelijk uit wilt laten zien.

Een tintje op de wangen, je ogen laten spreken door wat mascara. Je huid verwennen met een heerlijke bodybutter, laat een zweem achter van lekkere parfum. Was je haar en neem een kapsel dat bij jou past. Doe mooie oorbellen in. Zoek kleding uit waarin je je vrouwelijk en sterk voelt. Oftewel verzorg jezelf met smaak en lach zoveel als mogelijk is.

Doe niet mee aan de mode maar draag wat jij mooi vindt. Durf, wees origineel en laat jezelf zien! Jij hebt een uniek uiterlijk gekregen. Niemand ziet er zo uit als jij, hoe onwijs bijzonder is dat! Waarom zou je daar iets aan willen veranderen?

Uitstraling & lachen met je ogen, daar zit alles in!

Kijk het filmpje nu nog eens 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *