Snelle soep

Snelle soep

Mijn mannen eten vanavond zelfgemaakte (door mij hoor, niet door hen..) lasagne maar daar heb ik niet zoveel zin in. Ik heb altijd wel wat in de groentela liggen dus vanavond maak ik een soepje van broccoli, koolrabi en avocado. Ja, ook in de soep is avocado heel lekker! Soms dan moet ik gewoon een recept MET avocado zoeken want ik koop avocado’s meestal groot in en dan opeens besluiten ze, na gezamenlijk beraad op de fruitschaal, allemaal precies tegelijk overrijp te zijn. En goed eten weggooien daar doe ik niet aan.

Wat heb je nodig:

  • een uitje
  • kokosolie of olijfolie
  • bouillon
  • broccoli met stronk
  • koolrabi
  • avocado
  • chilipoeder, cayennepeper, zout, kurkuma
  • pompoenpitten

Ik heb voor de soep een uitje gefruit in wat kokosolie met olijfolie. Hierna voeg ik water, een biologisch bouillonblokje en de broccoli (met stronk) en koolrabi toe en breng ik het geheel aan de kook. Ik laat het niet zo heel lang koken, een paar minuutjes, in ieder geval niet totdat alles zacht is. Is niet nodig want hierna mik ik het in mijn blender en is alles alsnog fijn. Vervolgens laat ik de soep een beetje afkoelen en daarna voeg ik de avocado toe en blender deze nog even mee. Als kruiden kun je erbij doen wat je zelf lekker vindt. Ik had zin in een beetje pit dus bij mij werd het chilipoeder, cayennepeper, zout en veel kurkuma.

Voor de “bite” rooster ik nog wat pompoenpitten en klaar ben je!

9200000030210497

 

Om soep te maken heb je tegenwoordig speciale soepmakers! Deze hele hippe kan hakt, mixt en kookt wat je erin doet helemaal vanzelf, je hoeft er dus niet bij te blijven staan…super handig!

Er zit ook een ingebouwde sterke blender in dus je kunt er ook nog groene smoothies in maken. Wat verzinnen ze soms toch handige dingen!

 

 

 

10 goede gezonde redenen om deze soep te eten

10 goede gezonde redenen om deze soep te eten

Klik op de foto voor nog zo’n gezonde soep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *