Rijst met kip, granaatappel en pistachenoten

Rijst met kip, granaatappel en pistachenoten

Geheel per ongeluk heb ik gisteravond zomaar iets heel lekkers in elkaar geflanst. Ik was deze week bij een turkse supermarkt voor Kaki’s, waar ik dol op ben, en toen nam ik ook wat andere dingen mee waaronder een joekel van een rettich.

 120710-rettich

Ik was al van plan om een lekkere rijstsalade te maken en daar moest die rettich dan bij. Uiteindelijk is het eigenlijk een rijstsalade met een warme saus geworden, maar juist de combi vond ik erg lekker! Wat heb je nodig voor 4 personen:

 • zilvervliesrijst (voor 4 personen)
 • Rettich (ik heb de helft van een grote gebruikt)
 • 1 grote ui en 1 teentje knoflook
 • Ketjap Manis
 • Gemberpoeder, kurkuma, peper en zout
 • 4 kippendijen
 • bakje bio champignons
 • 3 bosuitjes
 • pitjes van 1 granaatappel
 • 2 eetlepels rauwe pistachenoten
 • kokosolie

Snij de kippendijen in kleine stukken. Snipper de ui en de knoflook. Bak in wat kokosolie de kippendijen en doe er de ui en knoflook bij. Lekker even bakken! Snij ondertussen de rettich en de champignons in stukjes en doe deze erbij. Doe er de kruiden bij en een scheut ketjap manis en laat het gaar worden.

Nu ga je de zilvervliesrijst gaar koken. Terwijl dit kookt ga je met de granaatappel aan de slag. Snij hem in vieren en peuter de zaden eruit. Het is even een klusje maar het is echt megagezond dus de moeite waard. Bewaar de pitjes in een schaaltje. Was de bosui en snij deze in kleine stukjes. Rooster de pistachenootjes even in een koekenpan. Als de rijst klaar is laat je hem nog even staan. Na 10 minuten doe je de rijst in een schaal en meng je de bosui, granaatappel en de geroosterde pistachenootjes erdoor. Nu heb je al een lekkere basis voor een rijstsalade.

Ik heb de rijstsalade in mooie kommetje geschept en vervolgens een paar lepels van het kip mengsel toegevoegd. Juist de combi van de frisse rijstsalade met de warme kip is heerlijk! Ik heb ook een heerlijk recept voor pasta met verse zalm en roomsaus, maar de pasta is dan geen pasta maar courgette. Ook heel fijn! Klik hier voor het recept.

img_6498

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *