Salade met paddenstoelen en geitenkaas

Salade met paddenstoelen en geitenkaas

Dit is wel 1 van mijn favo salades en je eet hem een beetje lauwwarm. Ondanks de geitenkaas vinden mijn jongens hem ook lekker. Ik moest alleen wel heel erg lachen om mijn oudste. Hij zat smakelijk te eten totdat hij vroeg of “iets” in de salade kip was… Je kent dat vast wel, iets vragen waarvan je denkt het antwoord al te weten. Hahaha mis, geen kip maar oesterzwammen. En toen begon hij uiteraard hevig te walgen en te protesteren (15 jaar). Al een half bord op maar ineens is het niet te eten….. nou ja 🙂

Hoe maak je deze salade en wat heb je nodig:

-1 krop biologische gewone botersla

-1 zakje rucola of veldsla

-wat geraspte wortel

-1 pakje (rol) krummelbare geitenkaas (dus geen plakken voor op brood)

-1 doosje bio kastanjechampignons

-1 doosje oesterzwammen

-100 gram pijnboompitten

-frambozendressing (kant en klaar flesje)

-walnotenolie (of olijfolie)

Was de sla en doe dit in een slakom en doe de wortel erbij. Maak de sla aan met de dressing en de olie. Verkrummel de geitenkaas erover. Bak ondertussen in een koekenpan de oesterzwammen en de kastanjechampignons in de roomboter zacht en bruin. In een andere pannentje rooster je de pijnboompitten. Let op dat ze niet verbranden! Strooi de geroosterde pijnboompitten over de sla en leg de warme paddenstoelen op de stukjes geitenkaas zodat deze een beetje smelten. Lekker!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *