Wat is de beste blender? Hier Healthyjeltje’s Numero 1

Wat is de beste blender? Hier Healthyjeltje’s Numero 1

Voor wat betreft de aanschaf van apparaten ben ik echt een Hollandse want ik wil het beste voor de laagst mogelijke prijs. Zo dus ook bij het uitkiezen van een nieuwe blender, want dat is hier in huis toch het apparaat dat het meest wordt gebruikt….ik verslind ze, vreet ze op :-)…. Ik wil gewoon een hele goede hebben anders kan ik elke maand een nieuwe gaan halen.

Dus een aantal jaar geleden ben ik eens op onderzoek gegaan. Ik was actief in de Raw Food wereld en daar hebben ze bijna allemaal een Vitamix waarvan de goedkoopste ongeveer 500 euro is….doei!!!! Wat bij een blender belangrijk is, is het aantal Watt dat aangeeft hoeveel Powerrrrrr hij heeft. Bij de Vitamix is dat 1200 watt. Even ter vergelijk, een simpele Philips blender van € 29,95 heeft 350 Watt. Bij zo’n exemplaar krijg je bij het blenderen van bevroren fruit een hoop rook en een verbrande rubberlucht kado en ik denk dat hij daarna stuk is. De hippe Kitchenaid blenders van € 140,- euro hebben maar 600 Watt dus daar betaal je meer voor het uiterlijk en het merk.

Ik kwam tijdens mijn zoektocht bij de Maxima Blender terecht, een blender met 1000 Watt voor de prijs van € 150,-. Bijna net zoveel power als de Vitamix alleen € 350,- goedkoper. Deze blender gebruik ik al een aantal jaar met veel plezier! Echter, Maxima heeft sinds kort een hele grote zus, de Maxima Extreme Power Blender XL en dat is echt een “Beast” met maar liefst 1800 WATT, een kunststof beker van 2,5 liter, BPA vrij (heel belangrijk!!!) en de messen zijn van gehard RVS gemaakt.

Wat is hier dan allemaal zo handig aan? Nou, de power, dus het wattage is belangrijk voor het goed fijnmalen van je groente en fruit zodat je geen stukjes meer “drinkt” plus voor het blenderen van bevroren groente en fruit heb je gewoon kracht nodig. Een blender met weinig power geeft ook problemen bij het blenderen van bleekselderij, rabarber en andere “draderige” producten omdat die slierten dan om je mes heen draaien (word je niet blij van!!!!!).

Verder vind ik een kunststof beker heel fijn want die is niet zo zwaar als eentje van glas en niet zo kwetsbaar. Ik hou van een grote beker want dan kan ik om de dag een smoothie maken en heb ik toch ruim voldoende voor 2 dagen voor 4 personen. De meeste “standaard” blenders gaan vaak maar tot 1,5 liter. Ik heb de Extreme Power Blender XL nu een paar dagen in huis en hij is echt fantastisch, ik ben er dolgelukkig mee. Hij is zo krachtig dat je hem echt op hoort starten als je hem aanzet (coooolll). Je schuift ‘m alleen niet zo even in een keukenkastje want hij is groot (!) maar dat is ook niet de bedoeling van een apparaat dat je zo vaak gaat gebruiken toch?! Je moet alleen echt niet vergeten de deksel erop te doen want OMG…..ik zie het helemaal voor me hahaha!

Wil je ook een Maxima blender bestellen klik dan op de foto om naar de webshop te gaan.

1 Comment

  • Sarah schreef:

    Heehoi! Ik wil deze aanschaffen en ik vroeg me af of deze het drie jaar later nog steeds evengoed doet? En ben je nog steeds even blij met je aankoop? Ben je ook minpuntjes tegen gekomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *