Gouden Kurkuma Melk


Gouden Kurkuma Melk

Kurkuma, of eigenlijk Curcumine is uiteraard geen wondermiddel maar de positieve werking van curcumine wordt inmiddels zeer serieus genomen. In de Ayurvedische geneeskunde speelt het al eeuwen een grote rol.
Er zijn veel onderzoeken gedaan bij dieren en daaruit bleek dat het een ontstekingsremmende werking heeft. Verder kwamen er positieve resultaten uit met betrekking tot tumoren, hartritmestoornissen, Alzheimer en reuma. Ook al ben je heel gelukkig en gezond dan nog is het goed om geregeld kurkuma te eten want het helpt je lichaam bij de bestrijding van zware metalen, schadelijke bacteriën en virussen waar we toch allemaal dagelijks mee te maken hebben.

Nu kun je natuurlijk een beetje kurkuma over je nasi strooien, maar dat heeft helaas weinig effect. Bij alle gezondsheidsbevorderende stoffen is het van belang om te weten wat de opneembaarheid van je lichaam is. Met andere woorden, je kunt wel een potje achterover gooien, maar als je lichaam het vervolgens zonder gebruik weer je lichaam uitwerkt, heeft het geen enkele zin. En jij maar denken dat je zo goed bezig bent. Ook kurkuma wordt slecht opgenomen. Dit kun je oplossen door het bijvoorbeeld zoals in deze gouden melk te nemen in combinatie met zwarte peper of vet.

Dit wisten de oude Indiers natuurlijk allang want zij bedachten onderstaand recept voor Golden Milk. Om dit te maken kook je 120 ml water tezamen met de inhoud van een potje kurkuma poeder (44 gram) tot een pasta. Dit kun je vervolgens bewaren in de koelkast.

Wanneer je trek hebt in een glaasje Gouden Melk verwarm je 250 ml. amandel of sojamelk met een theelepel kokosolie (amandelolie, sesamolie of walnootolie mag ook). Hier doe je een halve theelepel van de kurkumapasta doorheen en breng je het geheel weer aan de kook. Hierna kun je het zoeten met honing en eventueel bestrooien met wat kaneel. Mijn inziens een heerlijk warme drank ter vervanging van koffie, thee of chocolademelk met slagroom.

Wist je dat er in de CBDactive+ ook curcumine zit. Wil je hier meer over lezen, klik dan op de foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *