Chinese groente met Ei & Zalm

NOW Foods voedingssupplementen

Chinese groente met Ei & Zalm

Dit is een recept uit het rijtje waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

Ook dit is een koolhydraatarm eiwitrijk gerecht. Voordeel is dat je flink verzadigd bent hierna en lekker veel groente hebt binnen gekregen. Snij als toetje een mooie verse ananas in stukjes, dat combineert hier heerlijk bij! Wat heb je nodig voor 3 personen:

  • een zak van 600 gram gesneden chinese groenten
  • 100 gram gerookte zalm
  • een klein bekertje slagroom
  • roomboter
  • 6 biologische eieren
  • 75 gram pittige geraspte kaas
  • peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder & kurkuma

Verwarm de oven voor op 150 graden met gril stand. Bak de chinese groente zacht in de roomboter. Kluts de eieren los in een kom. Schenk hier een flinke scheut slagroom door en doe er de kruiden doorheen naar smaak. Gooi daarna het zacht geworden groentemengsel door het eigemensel en vermeng goed. Giet het geheel in een goed ingevette ovenschaap en strooi de geraspte kaas erover. Zet 5 minuten in de oven, totdat de kaas heel lichtbruin geworden is. Haal het eruit en beleg het met de gerookte zalm en zet het nog eens 5 minuten in de oven.

Deze chinese groente met ei en zalm is lekker met een beetje biologisch verantwoorde chilisaus en de verse ananas :-)))

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *