Rode pastasaus puur natuur!

Een lekkere tomaten pastasaus bestaat voor mij uit maar een paar pure ingrediënten. Hoe simpeler hoe lekkerder! Belangrijk is dan wel dat de ingrediënten vol van smaak zijn, en dan vooral de tomaten. Dat is soms even zoeken, ik vind de tomaten uit blik van het merk Cirio erg lekker. Gek genoeg maak ik een tomaten pastasaus nooit van verse tomaten, dat lukt alleen in Zuid-Italie… Wat heb je nodig:

  1. 1 blikje gepelde tomaatjes
  2. 2 sjalotjes
  3. 1 teen knoflook
  4. kwart potje ansjovisfilet
  5. italiaanse kruiden
  6. volkoren spaghetti
  7. lekkere pittige parmezaanse kaas

Allereerst! Mocht je verse tomaten willen gebruiken dan is dat nog lekkerder! Snij ze doormidden, leg de helften op een ovenplaat met de bolle kant naarboven. Besprenkel deze met olijfolie, peper, zout en een beetje suiker en laat ze op 175 graden zacht worden en kleuren.

Maar goed, dat waren de tomaten…. Snij de uitjes en knoflook fijn en fruit deze tezamen met de ansjovisfilet in de olijfolie in een koekenpan. Doe dit zachtjes en op niet te hoog vuur want dat gaat ten koste van de smaak. Ga door totdat de ansjovis gesmolten is. Voeg de tomaten uit blik (of die lekkere uit de oven) toe en laat het geheel zachtjes sudderen en zacht worden. Voeg peper, zout, eventueel chili’s en gedroogde Italiaanse kruiden toe naar smaak. Kook de spaghetti en zodra deze “al dente” is (beetgaar) deze afgieten en bij de saus in de pan doen. Lekker veel parmezaanse kaas erover, even doorroeren en je bent klaar.

Persoonlijk vind ik een sausje met alleen goede olijfolie, heel veel gebakken knoflook, peterselie en verse peper ook heerlijk! Ook daar veel parmezaanse kaas over. De pasta met aanhangend water door de saus roeren….Mmmmmmmm !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *