Fitgirl + 4 oefeningen voor je linkerbil

Fitgirl + 4 oefeningen voor je linkerbil!

Fitgirl + 4 oefeningen voor je linkerbil. Tegenwoordig wordt je door allerlei “Fitgirls” op Facebook en Instagram overladen met tips voor een strakker en mooier lijf met bijbehorende voor en na foto’s. Dit vaak in combinatie met een of ander trainingsprogramma dat je kunt aanschaffen.

Ik vind het heel goed als je sportief bezig bent met je lichaam want dat is (meestal) heel gezond. En ik wil zelf ook graag een Fitgirl (>40jr heet dat een sportieve vrouw) zijn want waarom ga ik anders zo vaak naar de sportschool. Ik voel alleen niet de behoefte om hier voor en na foto’s van te maken in mijn string of slip. Je kunt heel veel bereiken met sporten maar je lichaamsbouw staat vast dus als je een peervorm hebt zul je nooit een appel worden en vice versa.  Daarom hou ik niet zo van deze foto’s want buiten dat ze vaak nep zijn (photoshop) wordt ermee gesuggereerd dat iedereen het perfecte lichaam kan krijgen en dat is niet de werkelijkheid.

Toch kun je met krachttraining een hoop bereiken, dus heb je een gezond lichaam maar geen zin in bezoekjes aan de sportschool dan heb ik hier 4 oefeningen voor je die je heel gemakkelijk thuis kunt doen en die zeker gaan zorgen voor strakkere benen en billen. Het is natuurlijk wel belangrijk om ze elke dag te doen bijvoorbeeld net voor je in bed stapt en net na je uit bed stapt. In bed gaat niet want daarvoor is de ondergrond te zacht. Ik zei daarnet “gemakkelijk” maar dat is ook niet helemaal waar want die oefening waar ik op mijn kop sta die hou ik zelf ook net 5 keer  vol hoor, dus laat je niet gekmaken ;-)!

IMG_6444 IMG_6442 IMG_6441 IMG_6439

 

 

 

 

 

Ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken maar zorg ervoor dat tijdens het doen van de oefeningen je buik en bilspieren constant zijn aangespannen. Doe alle oefeningen om te beginnen 3x 15 keer. Die laatste tegen de muur is best moeilijk dus om te beginnen kun je die 3 x 5 herhalingen doen. Van die laatste krijg je ook meteen sterke armen!

De oefening op foto 2 en 3 kun je ook met je voet op een gymbal (klik op de foto onderaan voor mijn Blog hierover) of een krukje doen. Zo maak je hem wat zwaarder. Tevens kun je op een gegeven moment ook een kettlebel op je buik vasthouden bij deze oefeningen om hem ook wat moeilijker te maken.

Waar ik inmiddels wel achter ben is dat sporten belangrijk is wanneer je wilt afvallen. Althans, het geeft het voordeel dat je iets meer kunt eten dan wanneer je geen krachttraining zou doen. Meer spieren (spiermassa) verbranden nu eenmaal meer energie. Het is wel zo dat je moet doorzetten en dat je minimaal 2 tot 3 keer per week zwetend in de sportschool moet doorbrengen. En dat is voor veel mensen een hele opgave, maar ja, als je wat wilt dan moet je er wat voor doen natuurlijk!

Voor thuis is dit een leuke kettlebel om mee te beginnen. Er zit een handige DVD bij met leuke oefeningen die je ook thuis kunt doen. Hij kost 27,90. Het voordeel van trainen met de kettlebel is dat je je hele lichaam gebruikt. Je kunt dus in vrij korte tijd heleboel spiergroepen meepakken. Wel belangrijk is dat je de oefeningen goed uitoefent anders kun je last krijgen van je rug. Ik zou zeggen, ga lekker beginnen want

“Fit summer bodies are made in winter”!

9200000021752227
IMG_1401

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *