Ook zo tevreden met je comfortzone?

Toen ik een jaar of 23 was ging ik werken bij de plaatselijke makelaardij. Ik woonde toen al samen dus dit was leuk, dicht bij huis, lekker veilig. Ik werkte daar vanaf het begin voor een zeer gedreven uitbundige passievolle makelaarsmeneer. En die meneer vond het leuk vond om mij er geregeld op te wijzen dat het goed is om jezelf te ontwikkelen en naar een hoger plan te trekken. Termen als ambitie, rollenspellen, competentietrainingen, “Laat je tijger maar zien” God, wat vond ik dat bloedje irritant zeg!

Ik had helemaal geen zin in dingen als groei & ontwikkelen. Ik kwam uit een heel beschermd nest met de woorden “te lief” al vanaf mijn luier levensgroot op mijn voorhoofd. Daarbij zag ik een huisje, plantje, hondje, kindje leven voor me en verder wilde ik het liefst zo snel mogelijk niet meer hoeven werken & in mijn tuinhuis schilderijen schilderen. Dat was mijn ideaalbeeld…… hoe anders kan je leven lopen! Op mijn 42ste verliet ik dit bedrijf zo’n beetje als dezelfde persoon als dat ik er 19 jaar eerder binnenkwam.

Maar toen begon het….

Een zondagskind noem ik mezelf, terwijl ik op zaterdag ben geboren. Ik weet gewoon dat bij mij altijd alles goedkomt. Dus in plaats van dat veel mensen denken dat iets hen niet gegund is, dat ze iets niet kunnen of dat iets toch wel niet zal lukken. Denk ik altijd het tegenovergestelde, ik vind ook altijd een parkeerplek! Dacht ik voorheen dat ik gewoon vaak geluk heb, realiseer ik mij nu steeds meer dat ik dit gewoon zelf om mij heen creëer. Het leven is zeker niet als een mooi blauw beekje voorbijgegaan en dat doet het nog steeds niet. Maar mijn glas is gewoon (bijna) altijd vol.

Gescheiden ouders, een eerste zwangerschap die maar net goed afliep, als jonge moeder je eigen moeder verliezen, een ontslag tijdens een crisis, een scheiding en er alleen voor komen te staan met 2 pubers, een nieuwe relatie aangaan terwijl je net volop de overgang inglijdt en tussendoor een eigen bedrijf opzetten waarbij ik in het 1e jaar al een hogere omzet haalde dan een modaal inkomen. Het is toch niet niks.

Vorig jaar zat ik voor coaching bij Intrinsik, Michelle Vergeer en gisteren bij Do-Branding, Dorien Lusthof en bij beide vrouwen kreeg ik hetzelfde te horen. Jij hebt zoveel stappen gezet, in zo’n korte tijd, zoveel meegemaakt, dat willen anderen horen en jij houdt van schrijven! De zogezegde schop onder mijn kont en die werkt, heb ik al eerder gemerkt, heel goed. Want ondanks alles wat ik heb doorlopen tot nu toe, is veiligheid voor mij nog steeds een heel erg prettig bedje waar ik graag inkruip.

Waar gaat dit verhaal naartoe? Bottomline is dat ik precies datgene ging doen wat die makelaarsmeneer bij mij 19 jaar eerder al probeerde aan te wakkeren. Mezelf ontwikkelen, grenzen overgaan, dingen doen waarvan je denkt dat je ze niet kunt, angsten overwinnen.

Dat heet eigenlijk gewoon LEVEN! 🙂

De gesprekken met bovengenoemde 2 vrouwen hebben mij ertoe aangezet om weer te gaan doen wat ik zo graag deed….schrijven! Geen boek maar Blogs. Ik ga proberen daar een zekere regelmaat in te brengen en mijn doel is om jou, vrouw van 30, 40, 50 hiermee te inspireren om te gaan doen wat bij jou past. Dat gevoel, die kriebel, die huppeltjes die je krijgt als je bezig bent met wat je leuk vind. En verder schrijf ik gewoon op, wat ik op dat moment wil delen.

Die makelaarsmeneer heeft mij later nog verteld hoe trots hij op mij is dat ik de dingen toch heb aangepakt. Dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt. Niet 1 keer maar wel tig keer! En ik ben hem dankbaar want wat hij zag, zie ik nu zelf ook. Luister dus naar de inspirators om je heen. Laat je er niet door ontmoedigen maar word er enthousiast van. Ik heb het geluk er nu dagelijks 1 hele lieve om mij heen te hebben. Eentje die mij een spiegel voorhoudt die echt niet altijd mooi is. Zie het leven als 1 grote speeltuin, jawel, het schuurt af en toe maar wat vandaag niet lukt, lukt wel morgen. Enne….. het hoeft niet in 1 dag.

6 Comments

 • Marloes schreef:

  En toen ik naast jou zat op dat makelaarskantoor werd ik weer aangestoken door jou om een studie orthomoleculaire voeding te volgen ;-). Heeft me later weer een andere leuke baan opgeleverd. En ondanks dat ik nu weer iets heel anders doe, of eigenlijk misschien wel juist omdat ik nu weer iets heel anders doe ben ik het helemaal met je eens, laat je vooral inspireren door de mensen om je heen!

 • Lyanne schreef:

  Je bent zo’n leuk digitaal mens! Kan niet anders dan dat je da
  t ook in real life bent 😉

 • bob schreef:

  Ja, ik vind het geweldig hoe je nu in het leven staat. Maar realiseer mij wel dat ik je toentertijd nog harder onder je kont had moeten schoppen.

  De makelaarsmeneer

  PS Ga zo door. Als eerste to do: je website mag echt wel wat sneller!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *