Aardappelzetmeel, het goedkoopste afslankmiddel (knipoog!)

AARDAPPELZETMEEL

Ik volg zelf het blog van Melchior Meijer Het Paleo Perpectief. Laatst las ik bij hem een verhaal over het Aardappelzetmeel van Honig. Heel verassend wat dit simpele goedkope poedertje mogelijk teweeg kan brengen! Dus dat wil ik niemand onthouden. Wil je het hele technische verhaal, lees dan het blog van bovengenoemde hier want ik hou het kort.

Aardappelzetmeel wordt ook wel resistent zetmeel genoemd. (RS2: resistente zetmeelgranules; deze komen voor in onrijpe bananen en rauwe aardappelen). Dit zijn onverteerbare koolhydraten die niet worden afgebroken in onze darmen maar dienst doen als voedingsvezel: oftewel het komt onverteerd in je dikke darm terecht. Hier wordt het opgenomen en “opgegeten” door alle goede bacteriën in onze darmen. Voor de goede orde, deze goede bacteriën horen in je darmen te zitten dus het is heel goed dat ze zich vol kunnen (v)reten met dit poedertje.

Wie dagelijks drie keer per dag een theelepel tot een eetlepel aardappelzetmeel door koud water(!!!) roert en opdrinkt, kan na een tijdje de volgende dingen gaan merken:

 1. Verlies van overtollig lichaamsgewicht.
 2. Verbeterde stoelgang.
 3. Winderigheid, meestal reukloos, meestal tijdelijk (gelukkig…)
 4. Dalende nuchtere bloedsuikers.
 5. Sterk gedempte eetlust.
 6. Dalende bloeddruk.
 7. Beter, gelijkmatiger humeur.
 8. Verdwijnen van pathologische angsten (Huh?)
 9. Levendige, vaak ‘romantische’ dromen (aaahhh fijn!)
 10. Hogere inspanning tolerantie (zou het?)
 11. Spontaan stoppen met nagelbijten. (hallo nagellak)

Voor wat betreft het afslanken met aardappelzetmeel, hoe werkt dit dan precies? Verschillende studies tonen aan dat onverteerbare vezels kunnen bijdragen tot gewichtsverlies, voornamelijk door het verhogen van het gevoel van volheid en het verminderen van de eetlust. Dit is op zich niet nieuw en uiteraard werkt het niet als je daarbij slecht en teveel blijft eten maar het kan je zeker helpen. Je hoeft hiervoor dus geen dure pillen te kopen maar gewoon een doosje aardappelzetmeel voor een paar dubbeltjes!

Normaal gesproken ben ik niet van de fabriekspakjes maar als je deze 11 punten leest dan is het toch de moeite waard! Er zit als ingrediënt ook alleen maar aardappelzetmeel in dus geen rare toevoegingen als we de verpakking mogen geloven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *