Healthyjeltje Toen & Nu

Healthyjeltje Toen & Nu

Dit Blog met voor en na foto’s heb je misschien al vaker voorbij zien komen, maar het is voorjaar dus een goede tijd om hem nog eens te posten.  Als ik dergelijke foto’s van anderen zie op Facebook of Instagram, ga ik toch altijd even goed ga kijken, zo van…”zoek de verschillen” maar ik weet ook dat een hoop fake is. Maar deze foto’s van mij zijn dat zeker niet. Er zit ongeveer 10 kilo verschil tussen, kilo’s die er nu al bijna 3 jaar gewoon af blijven, hoe lekker is dat!

Ik kreeg de afgelopen keren leuke reacties, het blijkt toch voor best wel wat vrouwen een positieve trigger te zijn……het kan dus wel! En dat zijn degenen waar ik dit soort persoonlijke verhalen voor schrijf. Het is niet bedoeld als “kijk mij nu eens goed bezig zijn” maar puur als motivatie. Ik wil gewoon heel graag anderen hier ook bij helpen en op het goede spoor zetten, zodat diegenen zich lekker in zijn of haar lijf gaat voelen.

Er komen veel vrouwen in mijn praktijk die zich er al bij neer hebben gelegd dat ze nooit meer het lichaam kunnen hebben wat ze ooit hadden of wat ze ooit graag hadden willen bereiken en dat vind ik ontzettend jammer! De excuses als ik hoef niet meer maatje 36/38/40 of die buik gaat na al dat baren toch niet meer weg of ik ben de 40 voorbij dus…..komen allemaal voorbij. Toevallig ben ik nu mijn eigen voorbeeld geworden dat je wel weer de beste versie van jezelf kunt worden (ook nog op je 45ste), als je wilt tenminste want het hoeft natuurlijk niet. Vanzelf gaat het uiteraard niet, je kunt niet elke borrel of etentje volop meedoen en weigeren flink te willen sporten en dan toch dit bereiken en behouden.

Vanzelfsprekend wil ik niet beweren dat iedereen het ideaalbeeld moet nastreven hoe ik dat voor ogen heb en dat het puur om het uiterlijk gaat. Wel zou iedereen de verantwoordelijkheid moeten nemen om goed voor zijn/haar eigen lichaam te zorgen. Je lichaam is je kostbaarste bezit en zou je dus niet moeten behandelen als een klikobak. Veel mensen vergeten ook dat er zeker een link is tussen wat je eet en je stemmingen. Door slecht eten kun je je letterlijk neerslachtig en angstig voelen. (ook kinderen!).

Wat ik graag uit wil dragen is; voel je je goed in het lichaam dat je hebt? Ben je tevreden, voel je je vrij en comfortabel, heb je geen lichamelijke klachten en ren je met gemak een rondje om een voetbalveld dan is dat fantastisch en zou ik het zeker zo houden. Ik wil zeker niet prediken dat we allemaal slank moeten zijn, daar gaat het echt niet om. Het gaat erom dat wij mensen zijn gebouwd om ons lichaam te voeden met datgene wat het nodig heeft en om veel te bewegen. Hoe ver staan we daar nu niet vanaf? We stappen van de auto naar de bank naar bed en vullen onszelf met van alles en nog wat.

Vooropgesteld blijft het een wetenschappelijk bewezen feit dat overgewicht de grootste oorzaak is van allerlei akelige welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, reumatische klachten etc. en dat vergeten mensen nog weleens. En hoevelen kampen er wel niet met steeds terugkerende buikklachten, migraineaanvallen, gewrichtsklachten en we vinden het blijkbaar normaal om daarmee rond te lopen, maar dat is het niet!

Dus wederom het moraal van mijn verhaal was en is, gezondheid staat voorop en voel je je niet gezond dan kun je daar met voeding echt een hele hoop aan doen als je dat wilt tenminste. Ons lichaam heeft namelijk een groot zelfherstellend vermogen. (belangrijke voetnoot: ik pretendeer hier niet!! dat alle ziekten het gevolg zijn van slechte voeding, dat alle ziekten te verhelpen zijn met goede voeding en dat ziek zijn je eigen schuld is).

Hoe leef ik dan precies? Eten hoeft bij mij niet altijd lekker en gezellig te zijn. Ik eet in eerste instantie omdat ik mijn lichaam zo optimaal mogelijk wil voeden met de juiste voedingsstoffen. Daarnaast is er ook nog plaats voor een snack in welke vorm dan ook op z’n tijd. Ik overeet mezelf nooit en ik probeer zo puur mogelijk te eten, dit betekent dat je nog kunt zien wat de oorsprong is. Daarbij sport ik 3 uurtjes per week in een sportschool, ook als ik geen zin heb dus dat is in de meeste gevallen best te overzien.

Inmiddels krijg ik op mijn leefwijze geen commentaar meer van de buitenwereld want inmiddels een bekend verhaal, maar ik realiseer mij heel goed dat dit wel een struikelblok kan zijn voor mensen die hier mee gaan beginnen. Jouw directe omgeving vind het niet altijd prettig als jij je eetgewoontes gaat aanpassen (en er veel stralender uit gaat zien!!!), want hiermee hou je soms anderen een (niet zo prettige) spiegel voor. Echter het is jouw lijf, jij moet er de rest van je leven mee doen, dus maak je eigen keuzes.

Het aanleren van een gezonde levensstijl waar pure voeding de basis is, is zeker niet gemakkelijk maar het kan wel. Heb je eenmaal het stadium bereikt dat je je weer fijn en fit voelt dan wil je ook niet meer terug. Een levensstijl waarin je jezelf geen enkel voedingsmiddel hoeft te ontzeggen, maar waarin je het zelf gewoon niet meer wilt. Tenminste niet meer in de hoeveelheden en frequenties als voorheen.

Mocht je ook iets willen veranderen maar twijfel je of je daar hulp bij zult inschakelen? Schaam je niet dat je het niet alleen kunt, want het is moeilijk. Maar lukt het je, dan heb je daar de rest van je leven plezier en profijt van. Denk je nu, ja voor mij is het nu ook de hoogste tijd om de boel aan te gaan pakken, laat mij je dan helpen, trek er een jaar voor uit en ga er vol voor! Ik ben er niet om te zeggen wat er allemaal niet meer mag maar ik probeer je mindset zo te veranderen dat je ook echt niet meer anders wilt. Dat lukt niet in 3 maanden kan ik je nu vast verklappen maar bepaalde gewoonten veranderen toch al vrij snel. Vaak hebben mijn cliënten niet eens door dat ze bijvoorbeeld al op een veel bewustere manier boodschappen doen. Ik werk heel discreet, van mij hoort uiteraard niemand wie mijn cliënten zijn.

Wil je meer info of reacties lezen van anderen, kijk dan onder het kopje Advies & Tarief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *