Waar is jouw GIRLPOWERRRRR ?!?!?

Waar is jouw GIRLPOWERRRRRRR ?!?!?

Ben je altijd maar moe, heb je het zo druk, heb je geen energie en moet je zoveel…… Och ja, daar heeft iedereen last van maar toch hebben we allemaal tijd! Dagen, uren, minuten om in te delen zoals we zelf willen…..om precies te zijn even een rekensommetje:

1 week bevat 168 uur. Daarvan werk je er misschien wel 40 (=128). Reistijd misschien 8 uur (=120) Laten we de 8 uurtjes slaap per nacht niet vergeten 56 (=64). Dus dan heb je grofweg nog 64 uur over om zelf in te delen! Om te beginnen, zouden daar misschien 3 uurtjes per week vanaf kunnen om te sporten?

Het is maar net waar je je prioriteiten legt en of je open staat voor verandering. We zijn nu eenmaal gewoontedieren en vinden het veilig om iets altijd op dezelfde manier te blijven doen. Wat we eten, hoe laat we naar bed gaan, hoe ons weekend eruit ziet etc. Maar geef jezelf nu eens een schop onder je bips, kom van de bank af en ga het eens anders doen…..juist als je moe bent is het goed om in beweging te komen, daar krijg je energie van. Achteraf voel je je blij en trots!

Natuurlijk is het niet altijd simpel in het leven en ben je soms door omstandigheden gebonden aan huis of heb je andere verplichtingen, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet in beweging kunt blijven of aandacht kunt besteden aan goede voeding. En al heb je af en toe een dip, herpak jezelf daarna weer en ga met full speed weer de goede richting op! Hou jezelf niet voor de gek;

  1. eet en drink je echt niet teveel?
  2. ligt je sportpas of je sportschoenen te verstoffen in de gang?
  3. is die film, dat boek belangrijker dan even je lichaam wat sportieve aandacht geven?

Misschien vind je het gewoon heel eng om het roer om te gooien of heb je geen idee waar te beginnen. Weet dan dat je daarvoor hulp kunt inschakelen, bijvoorbeeld bij mij. Heb je ook zin om energie te gaan steken in de gezondheid van je lichaam, ja toch?, gun jezelf dan ook de tijd en voldoende begeleiding. Bezoekjes aan je coach geven je niet alleen informatie en ondersteuning maar zijn niet te vergeten een hele stevige stok achter de deur om niet na 2 maanden er weer de brui aan te geven. Blijf vooruitgaan, blijf jezelf uitdagen en ontwikkelen. Zorg dat je niet op je 50e, 60e, 70e of zelfs 80e vaste klant wordt van het ziekenhuis maar doe er alles aan om daar zolang mogelijk weg te blijven!

Ik hoop je het liefst nu al maar zeker in het nieuwe jaar te gaan zien in mijn groene kantoortje waar ik je alles kan vertellen hoe je een gezonde levensstijl kunt aanleren die je voor altijd vol kunt houden want dat is uiteraard de insteek.

ps, voor de heren….girlpowerrrrr mag je gerust vervangen door menpowerrrrrr want ook jullie zijn welkom!

img_6224

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *