10 tips voor een relaxter en dus gezonder leven!

10 tips voor een relaxter en dus gezonder leven!

Voor iemand die niet dagelijks met de kwaliteit van zijn voedselinname bezig is, is het al enorm ingewikkeld maar ook voor een voedingsdeskundige als ik is het lastig.
Waar heb ik het over? Ik heb het over wat nu wel en niet gezond is. Nou, eigenlijk is dat niet eens het probleem want dat weet ik wel. Maar wij staan tegenwoordig zo ver af van want echt goed voor ons is, dus hoe ga je dat als voedingsdeskundige overbrengen op je clienten.

Als ik iemand voor me heb die nog de overtuiging heeft dat een plak ontbijtkoek (want weinig vet) met een glas Optimel (want 0% vet) gezond is, die kan ik onmogelijk van de 1 op de andere dag op een levenswijze overzetten van alleen maar groente, fruit, wat noten, zaden en pitjes… Ik ben zelf ook een mens die in deze maatschappij leeft dus ik weet hoe moeilijk het is om al de verleidingen te weerstaan die je overal op elk moment van de dag van je goede voornemens proberen af te halen. En mijn doel is om iemand een voedingspatroon aan te leren wat in elke geval een stuk beter is dan daarvoor en wat haalbaar is voor de lange termijn. Dat maakt dus ook dat een voedingsadvies voor iedereen een beetje anders is.

Eigenlijk is het heel simpel maar toch ook weer helemaal niet. Gezond leven bestaat uit goede voeding, voldoende beweging & weinig stress….. Maar dat is al bijna niet te doen met je drukke leven met baan, kinderen, sociale pret en verplichtingen, social media etc. etc. Hoe gek is het eigenlijk dat we ons eigen welzijn achter in de rij zetten om geld te verdienen voor spullen die ons nog meer stress geven en veel van onze energie steken in leuk & mooi gevonden te worden. Wat moet je uiteindelijk met al die troep en het is onmogelijk dat iedereen je lief, aardig & een lekker ding vind.
En dan heb ik het nog niet eens over het onheil wat je kunt treffen in de vorm van ziekte, scheiding, werkloosheid waar je niets aan kunt doen alleen maar met de manier hoe je daar mee omgaat. En dan moet je tussendoor ook nog bieten smoothies en rauwe noten/zaden/pitjes repen in elkaar draaien….

En hoe gek is het eigenlijk dat we pas (voeding)advies gaan vragen op het moment dat we al maanden (soms zelfs jaren) rondlopen met allerlei klachten. Chronische klachten ontwikkelen zich niet van de 1 op de andere dag, dus wees deze ellende liever voor. DE BESTE DOKTER STAAT IN DE KEUKEN!

Wil je graag persoonlijk advies klik dan hier.

Maar voordat dit een heel deprimerend verhaal gaat worden, het kan best een beetje anders. En als dat besef er is, dan ben je al een heel eind. En het hoeft ook niet van vandaag op morgen. Dus hieronder geef ik je wat tips mee voor een beter, gezonder en relaxter leven.

  1. Zeg vaker NEE. (NEE!!!!!!!!) 😉
  2. Zeg niet meer zo snel ja, maar geef jezelf eerst even de tijd om antwoord te geven.
  3. Probeer naast je werk zo min mogelijk vaste afspraken/verplichtingen per week te hebben. Het geeft je een gevoel van gevangen zijn en maakt je leven onnoemelijk saai!
  4. Laat je niet beïnvloeden door de mening van je directe naasten (partner, schoonmoeder, grote broer, buurvrouw). Respecteer de ander maar maak je eigen keuzes en voel je daarin vrij!
  5. Ga elke dag minimaal 5 minuten op een stoel zitten een beetje suf voor je uit zitten staren. Als je dit normaal bent gaan vinden, ga dan tijdens deze 5 minuten eens al je lichaamsdelen af en check of alles een beetje lekker ontspannen aanvoelt.
  6. Ga vaker de natuur in, even simpel wandelen of een beetje hardlopen.
  7. Probeer meer van je eten te genieten en eet alleen  nog maar zonder scherm of boek.
  8. Probeer wat meer rauwe groente en fruit te eten. Elke extra stuk is meegenomen!
  9. Als je boodschappen doet, doe dit dan niet als je honger hebt en draai alles wat je wilt kopen eens om zodat je de ingrediënten lijst kunt lezen (note: hoe korter hoe beter).
  10. Spreek je uit! En dat is voor de meesten echt heel moeilijk maar als het lukt is het heerlijk!!!

 

ps. koop een teckeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *