Hoe blijft Healthyjeltje slank?

Hoe blijft Healthyjeltje slank?

Best veel mensen hebben geen gezonde relatie met eten. Waren we 7500 jaar geleden vooral bezig met  “hoe krijg ik vandaag in godsnaam weer mijn maaltje bij elkaar” is het nu meer “hoe zorg ik ervoor dat ik vandaag niet weer van alles in mijn mond stop”. Vooral in de vakantieperiode is dat dubbel zo lastig en moet je heel sterk in je schoenen staan om niet continue te denken, ach het is vakantie, wat geeft ’t! Nou ’t geeft niet zo heel veel tenzij je geen zin hebt om na de vakantieperiode plus een kilootje of 2 / 3 verder te moeten.

Het zit in ons systeem om de hele dag met eten bezig te zijn, alleen vroeger werden we er gezond en ook heel oud van tenzij we tijdens het jagen zelf een lekker hapje werden. Nu is het een heel ander verhaal. Door de enorme overvloed aan vooral verslavend voedsel waar we de hele dag door mee worden geconfronteerd is het echt geen wonder dat we allemaal steeds dikker worden. Dikker worden vinden we vooral niet leuk echter nog belangrijker, het is heel ongezond.

Maar het kan ook anders. Wellicht denken jullie dat ik de hele dag met eten bezig ben. Voor mijn Healthyjeltje werk klopt dat soms ook, maar voor mezelf ben ik er helemaal niet mee bezig en dat is wel anders geweest. Er waren tijden dat ik mij s’ochtends in bed voornam om die dag niet zozeer gezond maar vooral weinig te gaan eten en dat zag er als volgt uit. Omdat ik lekkere trek had maar toch niet veel wilde eten nam ik dan alleen maar 2 stroopwafels als ontbijt. En dan als lunch alleen 2 heel dunne crackers met smeerkaas waardoor in ik de namiddag zo’n honger had dat ik een reep chocola opat. Hier werd ik uiteindelijk natuurlijk doodmoe van want veel teveel suikers en niet de benodigde voedingsstoffen. Inmiddels weet ik door mijn voedingsadvies praktijk dat er heel veel mensen zo de dag doorkomen en het vervelende is dat je zo de behoefte aan snacks voor jezelf in stand houdt. Weinig voedzaams eten (en dan denken dat je heel keurig weinig eet) maar vervolgens steeds een handje van dit en een handje van dat…. Ongemerkt krijg je zo meer calorieën binnen dan je je bewust bent…en val je niet af.

Mijn leven ziet er gelukkig al een tijd niet meer zo uit en dat is echt heerlijk!!!!! (5 uitroeptekens). Ik begin al jaren elke dag met een groot glas groente smoothie met een schep hennepzaad. Soms is hij niet bijzonder smakelijk…dat is dan jammer, eten hoeft niet altijd lekker te zijn. Hierna ga ik mijn ding doen, sporten, werken, bloggen, mijn kids vervelen, de hond uitlaten, rommelen in huis etc. etc. Vervolgens krijg ik vanzelf een keer honger maar het tijdstip verschilt per dag. Dat kan om 08:00 zijn maar ook pas om 10:00 en dan neem ik datgene waar ik behoefte aan heb. (crackers, havermout, boekweitpannenkoek, kwark etc). Verder eet ik niet zoveel. Soms 2 eitjes, of 2 volkoren boterhammen of nog wat crackers maar altijd een bord vers fruit. En elke dag eet ik wel wat chocola maar geen hele reep. In de avond eet ik veel groente met vis, kip, vegetarisch en 1x per week rood vlees. Ik pak soms weleens een chippie of een koekje maar de zak of het pak hoeft nooit meer leeg. Ook drink ik geen alcohol en maak ik zelden een tafel klaar met toastjes en stukjes kaas en worst. Daarbij sport ik ca. 3 tot 4 keer per week in de sportschool en heb ik een druk leven en ren van hot naar her. Zo zien mijn dagen eruit, ook in het weekend. Dit klinkt misschien vreselijk saai of vermoeiend maar ik voel mij er superfijn bij. Als je geen heel fragiele bouw hebt of een supersnelle verbranding maar toch slank (en fit) door het leven wilt gaan, dan zul je er een sobere levensstijl qua eten op na moeten houden. Bourgondisch eten en slank zijn gaan zover ik weet niet samen. De keus is aan jou!

Natuurlijk heb ook ik weleens een dag dat ik elk uur boven de snoep/koek/chocola la hang, ongelofelijke trek heb maar ik weet alleen niet in wat dus neem ik alles maar. En soms lig ik s’avonds in bed en heb ik ineens ontzettende honger en kan ik alleen nog maar aan boterhammen met pindakaas denken. Dan loop ik rustig midden in de nacht in mijn nakie naar beneden en eet een boterham met pindakaas. Dit zijn uitzonderingen omdat ik ervoor zorg dat ik dagelijks al mijn voedingsstoffen binnen krijg en heel goed naar mijn lichaam luister. Ik eet wanneer ik honger heb en neem dan iets gezonds en voedzaams en let niet op de kilocalorieën. En als ik trek heb in iets lekkers dan neem ik dat ook gewoon, niks aan het handje. Geen enorme pieken en geen enorme dalen, gewoon normaal.

Dit klinkt heel makkelijk maar dat is het voor velen niet. Toch is het haalbaar maar je moet het wel echt willen. Ik ben van nature ook geen fragiel poppetje en ik hou erg van zoetigheid maar toch kan ik het nu zo doseren dat ik al 3 jaar geen 73 maar 63 kilo weeg bij een lengte van 1.76.
Wil je hier ook graag naar toe werken, laat mij je dan helpen. Er is wel tijd, discipline en geduld voor nodig maar dan heb je ook de meeste kans op levenslang profijt en hoef je nooit meer op dieet. Je krijgt als eerste 2 voedingsadviezen en een voedingsplan op papier (€95,-) waar je mee kunt starten. Vervolgens kom je tweewekelijks langs om je te wegen (€ 15,- per keer). De welbekende stok achter de deur. Als je hier verder vragen over hebt, dan kun je me ook altijd mailen op info@healthyjeltje.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *