Hoe kom je aan voldoende groente per dag!

Hoe kom je aan voldoende groente per dag!

Volgens mij eten er nog maar weinig mensen 200 gram groente per dag wat toch echt wel het minimum is, ik weet het eigenlijk wel zeker. Groentesmoothies gaan inbrengen in je dagelijks eetpatroon is zo’n makkelijke manier om veel verse groente binnen te krijgen dat ik nog steeds niet begrijp dat niet iedereen ze maakt. Over het algemeen zijn ze ook best heel lekker, natuurlijk het is even wennen… Maar de lente komt eraan en dan is er weer volop groene bladgroente verkrijgbaar wat perfect geschikt is om te gebruiken.

Doordat je alles van de groente gebruikt en deze niet uitperst, krijg je met deze groentesmoothie ook nog eens alle vezels binnen. Als je jezelf daarbij aanleert om een beetje op de smoothie te kauwen (voor de spijsvertering) dan heb je echt een supermakkelijke supergezonde superlekkere manier om je vitaminen en mineralen niveau op peil te houden. Een voorbeeld:

  • 1 avocado (mag niet ontbreken voor de smeuigheid, romigheid en de juiste vetten!)
  • 1 grote banaan (mag niet ontbreken voor de zoetigheid)
  • 2 handenvol verse spinazie
  • 1 grote hand vol snijbiet
  • 1 doosje bevroren tangoblokjes (of 1 verse)
  • water

Je kunt eindeloos variëren met groente…..andijvie, rucola, raapstelen, witlof, basilicum, peterselie…allemaal prima te gebruiken.  Als je een hele citroen (zonder schil) toevoegt zorg je ervoor dat de smoothie 2 dagen goed en mooi op kleur blijft.

Heel veel succes met blenderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *