Met Healthyjeltje op vakantie!

Met Healthyjeltje op vakantie!

Ha! nee, ik ga geen reisje organiseren! (hmmmm best een leuk idee eigenlijk) Hier in Noord-Holland begint de vakantie over een kleine maand en als je geluk hebt ga jij fijn op reis tenzij je liever thuisblijft natuurlijk!

Hoe kun je nou op vakantie genieten maar toch ook een beetje gezond leven? Ik ben zelf op vakantie altijd aartslui. Ik probeer wel een soort van te trainen, gewoon omdat ik dat fijn vind, maar verder lig ik het liefst horizontaal met of mijn telefoon of een boek (2 in 1) in mijn handen. En wat doe je dan nog naast dat lezen, eten! Ja toch? Even gezellig samen ontbijten (=meer eten dan normaal), even gezellig samen lunchen (=meer eten dan normaal), s’avonds gezellig uit eten ofwel barbecuen en dan tussendoor lekker ijsjes en chocola.

Als de rest van de familie gezellig zit te tafelen hoef jij jezelf heus niet in de badkamer op te sluiten met een bak wortelen maar helemaal los gaan is ook niet nodig.
Of het wel of niet gezellig is aan tafel heeft niet direct te maken met wat jij naar binnen schuift dus laat je dat ook niet aanpraten. Als een ander dat wel wil doen dan moet diegene dat zelf weten, maar jij bent baas over je eigen lijf. Je wilt je toch lekker & fit voelen? Dat valt samen met wat je eet, dus hier wat tips:

-neem een (reis)blender mee en maak elke dag groentesmoothies.
En dan bedoel ik ook echt groentesmoothies, want smoothies met enkel en alleen fruit is wel lekker maar niet zo gezond als het lijkt en zeker niet in grote hoeveelheden.
De groentesmoothies zorgen ervoor dat je je niet zo druk hoeft te maken in de avond of je wel genoeg groente eet. Als je in de ochtend en tussendemiddag iedereen zo’ n glas inschenkt dan is die 400 gram groente pp/pd in elk geval getackeld!

-hou jezelf in bij het eten van brood & toastjes & koekjes & taart.
Ik weet, het is heerlijk maar het zet aan. Zeker croissantjes en stokbrood. Dit valt bij mij gewoon onder de categorie snoep/snack en niet onder een gezonde maaltijd. Dus ga hier niet je maag mee vullen maar zie het als een extraatje.

-neem voedingsmiddelen waarvan je weet dat die lastig te verkrijgen zijn gewoon mee.
Op vakantie is het niet de bedoeling dat je stad en land af moet op zoek naar chiazaadjes, dus als je die echt perse wilt eten, neem het dan lekker mee in je koffer!

-drink veel water (met ijsklontjes) en blijf ver weg van vruchtensap & frisdrank.
Suikers wegdrinken is zo gepiept, binnen een paar seconden heb je 5 suikerklonten door je slokdarm gegoten en dat is toch echt zonde. Les je dorst dus met water en thee en 1 of 2 lekkere drankjes(per dag!) als traktatie, maar gebruik geen zoete drank tegen de dorst.

-Als je wilt snaaien, eet dan eerst een ei of drink elke dag een proteïne shake.
Eiwitten zorgen voor een verzadigde gevoel. Dus als je eerst een eiwitbron eet zul je daarna minder snacken.

Maar geniet vooral van jezelf, je gezin en je omgeving. Je zult je echt fijner voelen als je lekker blijft bewegen en jezelf niet vol(vr)eet.

Fijne vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *