Venkel Bieten Smoothie

Venkel Bieten Smoothie

Venkel Bieten Smoothie. Dit is een recept voor een zeer vezelrijke groente smoothie. Daaruit kun je dan ook meteen opmaken dat hij wat aan de dikke kant is. Ik heb dit keer geen bladgroente gebruikt maar een venkelknol, een rauwe biet en een halve verse ananas met daarbij nog een hele avocado en banaan.

De avocado in deze Venkel Bieten Smoothie zorgt ervoor dat hij lekke romig wordt en het is altijd goed om wat vet aan je smoothie toe te voegen. Dit kan ook een eetlepel kokosolie zijn alleen dat maakt de smoothie niet zo smeuïg als met een avocado. De meeste van ons zijn gewend om gekookte bieten te eten maar juist rauw zijn ze super gezond.

Voor een smoothie van 2 liter gebruik ik dus:

  • 1 venkelknol
  • 1 rauwe biet
  • 1 grote avocado
  • 1 grote banaan
  • halve ananas
  • aanvullen tot 2 liter met water

Waarom is rode biet nu zo gezond? De rode biet dankt zijn kleur aan het stofje Betaline wat er weer voor zorgt dat giftige stoffen in ons lichaam neutraliseren en worden verwijderd. Verder bevat rode biet een combinatie van antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die de biet zijn antikanker werking geeft. Laboratoriumonderzoek laat zien dat bieten een positief effect kunnen hebben op de voorkoming en bestrijding van darm-, maag-, long-, borst-, prostaat- en zaadbalkanker. Deze unieke vezels in rode biet zouden een positief effect hebben op ons verteringsstelsel (inclusief het voorkomen van darmkanker) en ons hart- en vaatselsel.

En nog even voor de sporters onder ons. Engelse wetenschappers stellen dat het drinken van bietensap het uithoudingsvermogen tot zestien procent kan verhogen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de nitraten die in bieten te vinden zijn. Deze stoffen bevorderen de aanmaak van stikstofoxide en dit zorgt ervoor dat er meer zuurstof naar de spieren gaat. Daardoor wordt het uithoudingsvermogen vergroot.

Waarom is het zo goed om bieten in de smoothie te verwerken? Bieten die langer dan 15 minuten gekookt of verwarmd worden, verliezen een groot deel van hun voedingswaarden. Je kunt ze dus het beste rauw eten. Om bieten te kunnen blenderen heb je wel een krachtige blender nodig. Degene die ik in 2013 heb gekocht (en hij doet het nog steeds perfect) is die op onderstaande foto. Ben je op zoek naar een goede blender, klik dan op de foto en lees het Blog. Ik heb het vergelijkend warenonderzoek al voor je gedaan!

blender blender

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegenwoordig zijn Hot Smoothies ook helemaal in! Een recept hiervoor lees je in dit Blog.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *