Glutenvrije pasta met spinazie, herfst paddestoelen & tijm

Glutenvrije pasta met spinazie, herfst paddestoelen & tijm

Wat hebben we weer heerlijk gegeten van deze Glutenvrije pasta met spinazie, herfst paddestoelen & tijm. Vooral de paddestoelen en de tijm geven het een bijzondere smaak en ook paddestoelen zijn weer heel goed voor je gezondheid! Ik heb een gemengd bakje bij de AH gekocht met daarin Namemo, grijze oesterzwam en shiitake. Dus mocht je niet weten wat je als avondeten moet maken, probeer dit dan eens uit!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 grote (voordeel) zak spinazie
  • 400 gram glutenvrije pasta (dit kun je hier bestellen)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 pakje soja kookroom
  • vegan bouillonblokje
  • 1 bakje gemengde paddestoelen met tijm
  • klein handje cashewnoten
  • klein handje pijnboompitten

Slink handje voor handje de verse spinazie in een beetje olijfolie in een wok. Als alles geslonken is de spinazie overdoen in een vergiet, uit laten lekken en klein snijden. Vervolgens de ui en knoflook fijnsnijden en in wat olijfolie glazig bakken. Doe hier de fijngesneden spinazie bij en roer door elkaar.

Vervolgens doe je er de soja kookroom en het bouillonblokje bij. In een aparte pan de paddestoelen met tijm licht opbakken en apart de pijnboompitten en fijngehakte cashewnoten ook beetje opbakken. De pasta gaar koken en daarna alles vermengen. Eet smakelijk en geniet van deze glutenvrije pasta met spinazie, herfst paddestoelen & tijm.

Voor nog een overheerlijk recept met paddestoelen klik hier.

Ik heb er een vegan en glutenvrij gerecht van gemaakt. Dat hoeft natuurlijk niet. In plaats van de soja kookroom kun je ook kruidenroomkaas gebruiken. In plaats van de pasta kun je ook volkoren tarwepasta kiezen. Eigenlijk is dit nog beter want glutenvrije pasta is een “witte” pasta. Handig als je belast bent met een echte glutenallergie maar heb je deze niet dan zou ik persoonlijk voor een volkoren pasta kiezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *