Choco bonbons ballen van dadels met pistache

Choco bonbons ballen van dadels met pistache

Choco bonbons ballen van dadels met pistache! Weer een voorbeeld van wat je allemaal voor heerlijks kunt maken in de raw food keuken. Deze choco bonbons kun je echt heel goed aan je visite aanbieden. Vanzelfsprekend zijn ze weer heel makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Gebruik de smaken, nootjes, kruiden die jij lekker vindt en ga aan de slag.

Voor deze choco bonbons gebruik je als basis dadels en dan is het wel heel belangrijk dat je lekker volle en sappige dadels gebruikt. En niet van die uitgedroogde harde gevallen. Ik kies meestel voor de Medjool dadel omdat deze prima zijn en makkelijk te verkrijgen.

Een dadel is de vrucht van de dadelpalm. Dadels groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. Vanzelfsprekend want alleen een vrouw kan natuurlijk zoiets heerlijks voortbrengen 😉 In de vruchten bevindt zich een harde pit die je voor gebruik moet verwijderen. Dadels zitten vol met vitamine A en B, alsook aan ijzer, magnesium en fosfor. Verse dadels bevatten aanzienlijk meer vitamine C en minder suiker.

Hoe heb ik ze gemaakt en wat heb je nodig:

  • 6 tot 8 grote sappige dadels
  • 1 volle eetlepel rauwe pistachenoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 afgestreken eetlepel rauwe cacao (Dit kun je hier bestellen)
  • paar druppels geconcentreerd limoen of citroensap

Snij de dadels heel fijn. Zijn ze toch een beetje droog giet dan over de kleingesneden stukjes wat heet water maar schenk het water meteen weer weg anders gaan ze oplossen en kun je er echt geen ballen meer van draaien. Het moet een kleverige pasta worden. Maal in een machientje de pistachenootjes fijn en doe daar de helft van bij de dadels en prak het met een vork goed door. Hierna kun je de kaneel, cacao en limoensap toevoegen. Als het goed gemengd is kun je er ballen van draaien. Vervolgens rol je de ballen door de rest van de pistachenootjes. Als variatie kun je ze ook door de grof geraspte kokos rollen!

Wat ik net al aangaf. Je kunt lekker variëren. Gebruik andere nootjes of doe in het midden bijvoorbeeld een hazelnoot, wees niet bang het kan echt niet mislukken!

Als je zoals ik vaak noten gebruikt dan is een klein keukenmachientje echt onmisbaar. Noten of zuidvruchten vermalen in een blender gaat wel maar het is bijna niet te doen om het er weer uit te peuteren. En een gewone keukenmachine is vaak te groot. Een heel handig klein keukenmachientje kun je hier bestellen.

Zoek je misschien ook een gezond maar mooi en lekker nagerecht, maak dan eens deze bananen ijswafels! Of wat dacht je van deze avocado taart!

Heel veel succes met het maken. En als je vragen of tips hebt, laat het mij dan weten! Niets is leuker om reacties te krijgen van je volgers! Mijn mailadres is info@healthyjeltje.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *