Frittata met koolrabi salade, dat eten wij vanavond!

Frittata met koolrabi salade, dat eten wij vanavond!

Frittata met koolrabi salade, dat eten wij vanavond! Een lekker vegetarisch gerecht. Ik wil maar 2 of 3x per week vlees en 1x per week kip eten dus dan moet ik voor de andere dagen iets anders verzinnen. Vis eten we ook elke week maar dan hou je nog 2 tot 3 dagen over!

En dan is een frittata een voedzaam topidee want je kunt er ideaal restjes groente in verwerken. Erbij eten we nu eens geen spitskoolsalade maar een salade met koolrabi. Wil je wel spitskoolsalade maken, lees dan dit Blog. Knollen zijn nu natuurlijk volop verkrijgbaar en helemaal Paleo cq. Raw mocht je dat belangrijk vinden. Ik dacht eigenlijk dat ik knolselderij had gekocht, waar je de beroemde waldorfsalade mee maakt maar aangezien ik deze 2 altijd door elkaar haal, lag er dus een koolrabi op mijn aanrecht.

Nou maakt mij niet uit hoor, ik flans wel wat in elkaar! Wat voor ingrediënten zijn er nodig:

Voor de fritatta:

 • 6 eieren
 • knoflook en uitje
 • 3 gekookte aardappelen
 • halve broccoli
 • half bosje groene asperges
 • halve rode paprika
 • peper, zout, kurkuma
 • geraspte pittige kaas

Voor de salade;

 • 1 koolrabi
 • 1 venkel
 • 1 stengel bleekselderij
 • dressing naar keus (ik heb frambozendressing gebruikt)
 • 2 appels
 • kaneel

Hoe maak je de frittata:

kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar. Kluts de eieren in een schaal en fruit de ui en knoflook in wat olijfolie glazig. Stoom de groente in 5 tot 10 minuten gaar. Snij de aardappel in blokjes en snij de groente in kleine stukken en meng dit samen met de ui en knoflook door het eimengsel. Lekker op smaak brengen met peper, zout en de kurkuma en alvast een deel van de geraspte kaas. Bak in een lage pan die ook in de oven kan de frittata heel langzaam gaar. Daarna doe je de rest van de geraspte kaas erover en zet je hem nog even in de oven op 160 graden om een lekker knapperige korst te krijgen.

Hoe maak je de salade:

Rasp de koolrabi. Ik heb mijn koolrabi door de spiral slicer gehaald. (Je kun een spiral slicer hier bestellen. Het is geen onmisbaar apparaat hoor, maar ik trek hem toch geregeld uit de kast. Ziet er toch wat gezelliger uit dan geraspt. Plus je kunt er heel leuk Raw food spaghetti van maken van courgette!) Daarna meteen de dressing erover doen dan kan deze lekker intrekken. Vervolgens snij je de bleekselderij en venkel heel fijn en doe deze erbij. Schil de appeltjes en snij ze in kleine stukjes. Bak de appeltjes in wat roomboter en bestrooi ze met kaneel en doe ze bij de rest van de salade. Voor een bite kun je nog wat gehakte noten en zaden toevoegen. lekker en gezond!

Ik heb 2 heel fijne kookboeken van Rineke Dijkinga namelijk ” (W)eten van heerlijk eten.” Je hebt 2 delen, ik heb ze allebei :-). Deel 1 kun je hier bestellen en deel 2 kun je hier bestellen! Er staan heel veel handige makkelijke en gezonde recepten in. Ook veel lekkere dingen zoals gezonde taart, ontbijtkoek en heerlijke soep. Zul je echt veel plezier van hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *