Meloen ijs met honing

Meloen ijs met honing

Zelf vruchtenijs maken is natuurlijk enorm makkelijk dus dit wordt dan ook een heel kort blog. Het komt erop neer dat je fruit naar wens pureert, eventueel nog wat extra zoet maakt met honing en vervolgens laat opvriezen in jawel de vriezer! Met wat kokosroom kun je er nog een soort roomijs van maken en als je avocado toevoegt wordt het ook super romig. Dan is een combi van bijvoorbeeld mango met avocado heerlijk exotisch!

Ik heb nu dus meloen ijs met honing gemaakt omdat ik dat laatst voorbij zag komen op Facebook. Daarin werd aangegeven dat je de meloen eerst in blokken snijdt en dit al een beetje laat opvriezen in de vriezer. Daarna zou je wat water en honing moeten toevoegen en moeten blenderen. Ik heb in plaats van water lekker kokoswater gebruikt. Bij mij kon ik de honing niet goed mengen met de meloen omdat de honing heel stug werd doordag de meloen zo koud was. Volgens mij kun je dus beter eerst de meloen mengen met wat kokoswater en honing, dit in de blender fijnmaken en dit vervolgens laten opvriezen… Maar dit is het geworden! Lekker fris!

Meloen ijs met honing

Ik heb ook al eens Latte Macchiato ijsjes gemaakt, die zijn ook heel erg lekker maar iets minder goed voor de lijn… Als je dol bent op koffie dan zul je deze zeker waarderen. Klik op de foto voor het recept!

IMG_9151

 

Ik heb er zelf geen want ik wil niet nog meer apparaten in mijn keuken. Maar het is natuurlijk wel handig een ijsmachine. Deze vind ik zelf wel mooi….dus wie weet. Als je op de foto klikt kun je hem bestellen.

9000000011234453

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *