Heerlijke juice uit de slowjuicer

Heerlijke juice uit de slowjuicer

Ik ben zo’n lucky girl die beschikt over een blender, sapcentrifuge En! slowjuicer! Nu hou ik van mijn blender het meest maar de slowjuicer is mij ook bijzonder lief ware het niet dat het nogal een veeleisend en tijdrovend exemplaar is.

Voor wie het niet geheel duidelijk is wat het verschil is tussen deze 3, zal ik dat nu even uitleggen. In een blender vermaal je de hele fruit of groente producten wat betekent dat je smoothie boordevol met vezels zit en dus heel voedzaam is en niet veel invloed heeft op je bloedsuikerspiegel mits je er ook vet (avocado) aan toevoegt en hij grotendeels uit groente bestaat. Een smoothie is gemakkelijk en snel te maken en je blender is zo schoon, elke dag maken dus! 🙂

Uit een sapcentrifuge en slowjuicer komt enkel helder sap zonder vezels wat bovenal natuurlijk heerlijk is! De vitaminen en mineralen zijn daardoor heel snel op te nemen door je lichaam wat heel gezond is echter de suikers in dit sap komen ook snel in je bloed en dat zorgt voor een stijging in je bloedsuikerspiegel. Hoe meer dit sap uit groente bestaat (en dus niet uit fruit) hoe gezonder en hoe minder schadelijk voor je bloedsuikerspiegel.

Een sapcentrifuge werkt een stuk sneller plus je hoeft niet alles zo klein te snijden. Nadeel is dat er nog heel veel sap in het pulp blijft zitten. Een slowjuicer perst dus veel beter uit. Ik heb ooit eens het pulp uit mijn sapcentrifuge nog eens door mijn slowjuicer gedraaid en daar haalde ik zo nog een halve liter sap uit! Het schoonmaakwerk is voor beide een net zo vervelende rotklus. Een goede slowjuicer is een stuk duurder, je betaald er zo een paar honderd euro voor maar je doet er ook heel lang mee. Een sapcentrifuge slingert het sap met kracht eruit en een slowjuicer wringt het met een schroef uit. In een slowjuicer kun je trouwens ook bladgroente en kruiden uitpersen wat in een sapcentrifuge niet lukt. Onderstaand exemplaar heb ik, als je op de link klikt kom je op de site waar je hem kunt bestellen. Ik heb ooit een showmodel op de kop kunnen tikken voor een leuke prijs.

9200000023776722

Ik heb vandaag een juice met de slowjuicer gemaakt met bleekselderij, paksoi, venkel. rauwe biet, appels, wortel, gember en citroen. Je hebt aardig wat nodig hoor voor 1,5 liter sap maar het is heerlijk. Het wortelpulp heb ik als eerste apart opgevangen want daar ga ik deze week een lekkere worteltaart van maken! Zo wordt alles optimaal gebruikt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *