Shortcake met Nectarines

Shortcake met Nectarines

Ik heb graag receptjes met weinig ingrediënten en die toch lekker zijn. Dit is er zo eentje. Een lekkere koek slash cake voor tussendoor zonder troep, glutenvrij en met niet al teveel suiker. Ik heb deze week 2 kilo amandelmeel besteld en daar moet natuurlijk wel wat mee gebeuren vandaar dat ik deze stortcake heb gemaakt. Volgens mij liggen er binnenkort weer nectarines bij de groenteafdeling maar je kunt het ook gewoon maken met appel, peer of bijvoorbeeld blauwe bessen.

Wat heb je nodig:

  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram fijne havermout
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 ei
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels honing of kokossuiker of ahornsiroop
  • fruit naar keuze

Meng alle ingrediënten behalve het fruit door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het deeg in een ingevette ovenschaal of taartvorm. Ik gebruik een siliconen ovenschaal. Dat is makkelijk met het eruit halen. Deze is gemaakt van het materiaal waar je ook muffinvormpjes van hebt, die kun je trouwens ook gebruiken. Druk nu in het deeg lichtjes het fruit dat je hebt uitgekozen. Met blauwe bessen zal dat wat lastiger gaan en daar zal je deeg ook wat natter van worden dus wellicht moet die variant iets langer in de oven. Voorzichtig afbakken voor ca. 30 minuten. Hou wel goed in de gaten dat het niet verbrand want dat gaat vrij snel met amandelmeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *