Zoete knollen Salade

Zoete Knollen Salade

Je wist waarschijnlijk al dat het enorm gezond is om regelmatig salades te eten. Salades bestaan natuurlijk uit rauwe groenten en omdat je de groente niet kookt eet je eigenlijk “levend” voedsel dat daardoor nog superveel voedingsstoffen en enzymen bevat. Nu is een “salade” een ruim begrip.

Veel mensen denken bij een salade aan Sla, tomaat en komkommer met daar dan nog iets doorheen en dat kan van alles zijn. Indien dat “van alles” een beetje verantwoord is dus geen vette slasauzen, spek of wat ook meer, dan is een salade al snel een gezonde keus. Wil je het echter Reuze gezond maken ga dan eens wat andere groenten gebruiken bijvoorbeeld knollen. Om het je makkelijk te maken volgt er nu een recept van een heerlijke salade die ook nog een heel gezond en goed voor de lijn is.

Wat heb je nodig voor 4 personen als bijgerecht:

 • 1 flinke koolraab
 • 1 flinke venkel
 • 4 stengels bleekselderij
 • 1 appel
 • 1 handje rozijnen
 • 6 verse lychees
 • een handje pecannoten
 • ahornsiroop
 • kaneel
 • appelazijn
 • walnootolie
 • beetje roomboter
 • snufje zeezout

Pak nu een grove rasp. Schil de koolraab en snij hem in grote handzame stukken. Rasp vervolgens deze stukken met een grote rasp. Hierna kun je hetzelfde doen met de venkel alleen die hoef je niet te schillen.  Snij de bleekselderij in de lengte in 4en en snij deze lange stukken vervolgens lekker fijn.

Meng alles alvast in een grote kom door elkaar en doe er een scheut appelazijn, een scheut walnootolie en een klein scheutje ahornsiroop door. Snij nu de appel met schil in kleine stukjes. Bak deze stukjes in een beetje roomboter in een koekenpannetje en doe daar de rozijnen bij. Lekker even 5 minuten roerbakken en vervolgens bestrooien met kaneel. Doe dit mengsel door de rest van de salade.

Bak nu de pecannoten in hetzelfde pannetje en bestrooi deze een klein beetje met wat zeezout en doe er een scheutje ahornsiroop bij. Pas op dat het niet aanbrandt!! Pel de lychees en snij ze in kleine stukjes. Doe de salade op borden en garneer het met de pecannoten en de lychees. Bij ons viel deze salade erg goed in de smaak, ik hoop bij jou ook!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *