Brownies & Beans

Brownies & Beans

De afgelopen weken heb ik denk ik elk weekend wel iets gebakken met als doel weer een leuk aantrekkelijk recept voor op mijn Blog…..maar mislukt ofwel echt niet foto waardig. Laatst nog een heerlijke Osawacake gebakken, dat is een cake op basis van rijst, echt super lekker, dat was hij ook alleen hij had geen vorm, ‘t was meer een crumble geworden. Ach ja…..

Maar vandaag is het gelukt, ik heb heerlijke brownies gemaakt met kikkererwten! Klinkt wellicht niet zo aantrekkelijk maar het smaakt echt goed en uiteraard niet naar bonen cq erwten. Ik heb ze een fijne frisse twist gegeven met wat citroenzest, dat is gewoon geraspte citroenschil (wel van een bio citroentje natuurlijk!) en dat geeft producten met chocola echt een heel lekkere smaak. Hoe maak je deze Brownies & beans en wat heb je nodig?

 • 100 gram geweekte grote medjoul dadels (16 suikerklontjes)
 • 100 gram geweekte gedroogde abrikoosjes (14 suikerklontjes)
 • 20 gram honing (4 suikerklontjes)
 • 215 gram (uitgelekt gewicht) kikkererwten
 • 4 eieren
 • 2 eetlepels Whey Proteine
 • 2 eetlepels honing
 • 90 ml gesmolten kokosolie
 • 2 grote eetlepels rauwe cacaopoeder
 • 1 eetlepel kaneel
 • 10 brazilian nuts fijngehakt
 • 1 dessertlepel baking soda

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de dadels en abrikoosjes in een beetje heet water weken en pureer ze daarna met 3 eetlepels water fijn met een staafmixer. (Vergeet de pit er niet uit te halen!). In een andere kom pureer je de kikkererwten met de eitjes. Laat de kokosolie smelten en doe dit bij het dadelmengsel samen met het cacaopoeder en de honing en vermeng dit met de staafmixer. Schep het wheypoeder, kaneel en bakingsoda door het kikkererwtenmengsel en vermeng dit ook goed.

Roer nu alles door elkaar, fijngehakte nootjes erbij en giet het in een bakvorm naar wens.

Klein uurtje laten bakken en klaar! Zoals je ziet heb ik aangegeven hoeveel suikerklontjes dit gerecht bevat. Ik merk dat veel mensen denken dat als een gerecht alleen dadels en andere zuidvruchten of honing bevat ze ervan uitgaan dat het heel gezond is en geen kwaad kan maar dat is dus niet zo. Uiteraard bevatten deze zoetmiddelen in tegenstelling tot gewone witte suiker nog wat voedingsstoffen maar suikers zijn suikers en zo zal je lichaam het ook ervaren als je het eet. Ik snij er 16 brownies van en die bevatten per stuk 8,5 suikerklontje dus ik zou ‘m niet in 1 keer opeten. Lekker apart verpakken en in de vriezer bewaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *