Knolselderij salade met walnoten

Knolselderij salade met walnoten

Persoonlijk eet ik liever rauwe groente, dus salades en geen gekookte groente. Ik weet niet waarom eigenlijk, ik vind het vaak zonde om groente te koken vanwege de vitaminen, mineralen en wat al niet meer dat met het kookvocht verdwijnt. Deze salade is ook een favorietje want hij is zoet. Er zijn mensen die houden niet van zoet avondeten maar ik wel hoor! Deze salade is gemaakt met knolselderij wat veel vitamine C en calcium bevat! We zouden wat vaker knollen en bollen moeten eten want die zijn heel gezond, best lang houdbaar dus altijd makkelijk om in huis te hebben.

Wat heb je nodig:

  • 1 knolselderij
  • 4 stengels bleekselderij
  • Evt. komkommer, staat op de foto maar ik heb ‘m niet gebruikt ūüôā
  • handje rozijnen
  • 2 eetlepels gewelde gojibessen
  • handje fijngehakte walnoten
  • scheut walnootolie
  • scheut appelazijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • kaneel, peper en zout

De knolselderij heb ik geschild en in de keukenmachine geraspt. Knolselderij moet je het echt heel fijn snijden anders eet het niet lekker en met een mes is dat best veel werk. Dus toen ook maar de bleekselderij door de machine gedaan.  Eigenlijk doe je gewoon alles bij elkaar in een kom, goed vermengen en het is klaar! Wij aten er een biologische kipschnitzel bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *