SOEP!

SOEP!

Je hebt het wellicht al gemerkt maar ik ben niet van de heel ingewikkelde gerechten. Het avondeten moet helemaal snel klaar zijn. Ik ben een ochtendmens, spring nog net niet om 06:30 mijn bed uit, ga dan full speed aan de gang en dan heb ik tegen de tijd dat het avondeten op tafel moet, geen zin meer.  Je kunt met mij best een leuke avond hebben maar dan moet ik wel beziggehouden worden anders haak ik al gapend af. ‘K weet niet hoe ik hier nu op kom want dit gaat gewoon over soep…

Ik hou van soep maken, ik hou ook van smoothies maken en het kan beiden in een blender dus wie weet heeft het daar iets mee te maken. In beide gevallen gooi ik er in wat ik in mijn groentela kan vinden en dat is dat. Als je echt wil weten wat ik voor soep vanavond heb gemaakt dan volgt hier het recept. Made in a jiffy!

 • knoflook en ui
 • 2 stronkjes broccoli
 • 1 halve stronk bloemkool
 • 4 tomaten
 • 1 bosje bosui
 • 2 rode geroosterde paprika’s (uit een pot)
 • een halve zakje rucola
 • 1 avocado
 • 1 el tomatenpuree
 • bouillonblokje van de natuurwinkel zonder smaakversterker
 • Er staat ook gember op de foto maar dat heb ik er toch niet in gedaan.

Ik fruit eerst de ui en knoflook in wat olijfolie, waarna ik de tomatenpuree ook even meefruit. Vervolgens gaat de broccoli, bloemkool, tomaten en bosui erbij. Zet ik het bijna onder water met een bouillonblokje en laat ik het heel even koken. Na vijf minuten zet ik het vuur uit en laat ik het iets afkoelen. Hierna gaat het in de blender (maar kan uiteraard ook met een staafmixer) en blender ik het tot soep. Daarna de paprika, rucola en avocado erbij en ook dat nog even blenderen. Ik maak het op smaak met kurkuma, herbamare en peper! En wat ik eigenlijk altijd doe als ik soep eet, dan verkruimel ik er wat gerookte makreel boven. Zo krijgen we ook nog wat vette vis binnen.

Soep en smoothies zijn gewoon een supergoed idee om veel groente binnen te krijgen. Tomaten zijn weer iets beter voor je als je ze verhit vandaar in de soep en andere groenten kun je weer beter rauw door de smoothie doen. En ik vind het gewoon superlekker! Erbij eten we een stuk “slanke lijn” brood wat boordevol vezels zit en waar je ook goed op moet kauwen. Goed voor de spijsvertering! Klik op de foto voor het recept….

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *