Slanke lijn brood met Cranberry’s

Slanke lijn brood met Cranberry’s

Dit “brood” is echt fantastisch, “loaded” met vezels, eiwitten, voedingsstoffen en zo makkelijk te maken! Ik noem het “slanke lijn” brood want als je zorgt dat je hier elke dag een stuk van eet  dan zul je nog maar weinig trek hebben in iets anders. En je doet het ook nog eens op een heel gezonde manier zonder rare afvalrepen maar met iets bijzonder voedzaams waar je lichaam je dankbaar voor zal zijn. Je darmen geef je automatisch een reinigingsbeurt doordat het brood voornamelijk bestaat uit zaden en pitten. Zaden zijn zo gezond omdat ze natuurlijk zorgen voor het voortbestaan van een plant en daarom zeer hoog geconcentreerd zijn met voedingsstoffen. Vitaminen, mineralen, eiwitten, enzymen en gezonde vetzuren….het is allemaal aanwezig, vandaar dus ook voor jou geweldig om te eten.

Wat ik er ook zo fijn aan vind, is dat je het makkelijk mee kunt nemen in je tas. Dus nooit meer een excuus dat je onderweg overvallen werd door de honger en je je toevlucht “moest” zoeken tot slecht junk food! Hoe maak je het en wat heb je nodig?;

 • 135 gram zonnebloempitten
 • 90 gram lijnzaad
 • 65 gram rauwe walnoten of andere rauwe noten
 • 100 gram biologische havermout (grove vlokken)
 • 50 gram chiazaad
 • 20 gram psyllium vezels (te koop bij De Tuinen)
 • 3 eetlepels ahornsiroop
 • 3 eetlepels kokosolie
 • 300 ml water
 • 4 eetlepels cranberries of rozijnen
 • snuf zout en vanille
 • liefst een flexibele (rubberen) ovenschaal

Meng alle droge ingrediënten in een mengkom. Smelt de kokosolie en doe er de ahornsiroop en water bij. Meng dit door de droge ingrediënten en roer het door totdat het een dik soort deeg wordt. Stort het geheel in een rubberen ovenschaal en druk het echt heel goed aan. Dit moet je een aantal uur laten staan, ik heb het een hele nacht laten rusten. De volgende dag warm je de oven voor op 175 graden. Je bakt het brood 20 minuten lang. Hierna haal je het uit de oven en voorzichtig uit de vorm. Omgedraaid bak je het brood nog eens 30 minuten op het rooster. Mocht je een hoge smalle vorm gebruiken dan heeft het misschien iets langer nodig.

Als het brood afgekoeld is, snij je het in plakken of whatever en verpak je deze in plasticfolie. Leg ze in de koelkast en je hebt altijd iets voedzaams om te eten. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje maar ook zeker super smakelijk licht geroosterd bij een kopje soep!!!

IMG_2983

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *