Bleekselderij Mango Smoothie

Bleekselderij Mango Smoothie

In de herfst/winter beland ik soms een beetje in een smoothie wak. Dat komt omdat ik niet meer weet wat ik er in moet gooien en de variatie bladgroente bij de natuurwinkel zich beperkt tot spinazie, andijvie en winterpostelein en dat komt zo langzamerhand mijn neus uit plus het is verstandig om te blijven variëren. Boerenkool is dan een heel goede gezonde keus maar dat moet je jezelf eigenlijk niet aandoen. Zodra je de klaargemaakte fles boerenkool smoothie s’ochtends opendraait kun je je meteen niet meer voorstellen waar dit ook maar enigszins goed voor kan zijn. In ieder geval niet voor je reukorgaan. Toch neem ik het af en toe want uiteindelijk went alles….

Maar er bestaat ook Bleekselderij! En dat is er gewoon altijd!!! Een Bleekselderij Smoothie! Deze groente is lekker lang houdbaar, heeft geen overheersende smaak en werkt vochtafdrijvend. Ik heb er deze heerlijke frisse lichtgroene smoothie mee gemaakt.

Wat heb je nodig voor 2 liter:

  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 verse mango of een doosje bevroren mangoblokjes
  • koud water

Als je geen goede blender hebt (met veel power), haal dan de dradige slierten van de bleekselderij af, ze kunnen dan namelijk om je mes heendraaien.  Maar als je eerst de banaan en de avocado in je blender doet gaat het meestal goed. Voeg alle ingrediënten toe en blenderen maar. Je kunt ook heel goed kleine venkelknol bij deze smoothie voegen. Of een rauwe biet! Neem dan alleen minder bleekselderij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *