Chocoladecake van kidneybonen

Chocoladecake van kidneybonen

Een chocoladecake waarvan je ook kunt eten wanneer je aan de lijn bent. Hoe fijn is het dan als je toch af en toe iets heel lekkers kunt nemen! Gebleken is dat het dan veel beter vol te houden is. Een ideetje is deze luchtige, licht kleffe, donkerbruine zoetigheid. Zo klaar, heel makkelijk te maken, vult goed en op basis van kidney bonen….

Huh?! Wat?! Kidney bonen???? Ja, dat klinkt misschien niet heel lekker maar in deze choco cake proef je het echt niet! En gelukkig maar want ik lust echt geen bonen…. Er wordt geen boter en geen meel in gebruikt, dat is ook niet nodig en zo blijft hij goed voor de slanke lijn. Uiteraard is de cake met 2 eetlepels roomboter waarschijnlijk nog lekkerder. Maak voor jezelf de keus! Wat heb je nodig en hoe maak je hem:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden
 • 1 blik/pak gekookte kidney bonen (of andere zwarte bonen)
 • 3 grote biologische eieren
 • flinke scheut honing
 • 3 eetlepels rauwe cacao
 • 100 gram stukjes pure chocolade 75%
 • handje rauwe walnoten
 • 1 half klein kopje espresso
 • flink wat kaneel
 • sap v& rasp van halve sinaasappel
 • 1 theelepel baking soda

Pureer de bonen en mix vervolgens alle ingrediënten door elkaar behalve de stukjes chocolade en de walnoten. Deze schep je daarna er doorheen.  Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in 30 minuten gaar. Als je een sateprikker in het midden van de cake steekt en hij komt er droog uit dan weet je dat hij goed is! Je zult zien dat deze choco cake super luchtig is maar reken voor 1 plak ca. 100 Kcal.

 

2 Comments

 • Monique schreef:

  Misschien handig om erbij te zetten hoeveel gram bonen je nodig hebt.
  Je hebt grote, middelgrote en kleine blikjes

  • healthyjeltje schreef:

   Hi Monique, Ja zou wel handig zijn.. Ik ben nooit zo precies, ik doe veel op gevoel en dat gaat meestal goed 😉 Zal er volgende keer op letten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *