Courgette Venkelsoep met Tijm

Het is mijn missie om anderen aan het eten van veel groente te krijgen maar het is niet zo dat ik zelf nu zo dol ben op een bord met groente. Ik schuif ook echt liever een pizza caprese of een patatje oorlog naar binnen.

Dat doe ik dan ook geregeld maar uiteraard ook ladingen verschillende groentes. Zoals bij jullie wel bekend doe ik dit het liefst door middel van een groentesmoothie. Gemak dient de mens 🙂 Vind je het idee om je groente op te drinken niet zo aantrekkelijk, dan is er altijd nog SOEP! Ook die kun je fantastisch maken van alleen maar groente, ook lekker makkelijk & smakelijk, toch? Hieronder volgt het recept van een Courgette Venkel soep met Tijm en Oeh en dat ruikt zo fijn in je keuken!

Ik heb gebruikt:

  • 3 courgettes
  • 3 bosuitjes
  • 1 grote gewone ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 halve flinke venkel
  • 1 halve verse rode peper
  • takjes/blaadjes verse tijm naar wens (ik heb er ook nog wat verse koriander doorheen gedaan 😉
  • peper, zout en 1 bouillonblokjes

Snij de knoflook, ui en de rode peper lekker fijn en fruit deze in de olijf- of kokosolie zacht samen met de verse tijm. Was de courgette maar schil deze liever niet. Snij in grove stukken, net als de venkel en de bosui. Doe dit ook in de soeppan en doe er water en een bouillonblokje bij. De groente liever niet helemaal onder water zetten want dan wordt de soep te waterig. Na 5 tot 10 minuten de soep pureren met de staafmixer en verder op smaak brengen met peper & zout.

Bij het opdienen van de hete soep, kun je er eventueel nog een vers eitje in breken. Dit stolt direct door de hitte…..lekker!!

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *