Amandel Pistache repen

Amandel Pistache Repen

Dit is nu weer eens een voorbeeld van een MEGA lekkere Rawfood snack. Heerlijk zoet, kruidig en met een lekkere bite.

Het leuke aan de Rawfood keuken vind ik dat er met een beperkte variatie aan voedingsmiddelen (lees: groente, fruit, noten en zaden) toch echt lekkere dingen gemaakt worden. Die Rawfoodies krijgen van mij voor originaliteit een 10. Het is mijn inziens de kunst en leuk! om van alle stromingen qua voeding iets mee te pakken. Of het nu gaat om Raw Food of Paleo, Glutenvrij, Suikervrij, het maakt niet uit. Ze hebben allemaal iets bijzonders waar je je voedingspatroon mee kan verbeteren en opvrolijken.

Deze notenreepjes hebben echt een bijzondere smaak, hoe simpel ze ook zijn. Je hebt het volgende nodig:

  • 125 gram rauwe (dus ongebrande) pistachenoten
  • 50 gram rauwe witte amandelen
  • 40 gram cacaoboter
  • halve theelepel nootmuskaat
  • halve theelepel zout
  • halve eetlepel kaneel
  • halve theelepel gemberpoeder
  • 25 ml honing
  • 75 ml Maple Sirup (oftewel Ahornsiroop)
  • wat geraspte kokos om te versieren

Vermaal de pistachenoten en de amandelen tot een grofkorrelige massa. Smelt langzaam het brok cacaoboter en vermeng het daarna met de zoetstoffen en de kruiden. Roer als laatste in gedeelten de nootjes erdoor heen.

Bekleed een laag plat bakje met plasticfolie en smeer het mengsel uit. Strooi er wat kokos overheen en zet het in de vriezer Als het hard geworden is kun je er repen van snijden en in de koelkast bewaren.

Deze repen zijn gezond in de zin van dat er geen chemische toevoegingen in zitten. Maar het zoetgehalte is hoog dus zie het als een lekkernij!

Pistachenoten zijn rijk aan Vitamine B1 wat een positieve werking heeft op ons zenuwstelsel en hart. Amandelen zijn rijk aan de antioxidant Vitamine E. Deze kunnen een rol spelen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en kanker en vertragen het verouderingsproces.

Wil je een filmpje zien hoe je ze maakt, klik dan hier

Kijk ook eens bij deze Rawfood Chocoladerepen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *